Her skal du bruge vådrumsmaling

De fleste tænker på badeværelser, men det er ikke det eneste sted, hvor det er oplagt at bruge vådrumsmaling ...

Vådrumsmaling bruges typisk på badeværelser, men er også velegnet andre steder i huset.

Vådrumsmaling bruges typisk på badeværelser, men er også velegnet andre steder i huset.

Vådrumsmaling kan, som navnet antyder, tåle at komme i direkte kontakt med vand, uden at vand eller fugt trænger gennem malingen og forårsager fugtskader. Vådrumsmaling er det oplagte valg på badeværelser, men også et glimrende valg andre steder, hvor der jævnligt forekommer vandsprøjt. Det kunne for eksempel være I bryggerset eller ved håndvasken I køkkenet.

Vådrumsmaling har desuden den fordel, at den har en stærk overflade, hvilket bl.a. er en fordel i køkkener, hvor væggene ofte skal tørres af med en våd klud. Tænk bare på, hvor meget fedt, der havner på væggen, efter enkelt pande med stegt flæsk. Det er dog vigtigt at understrege, at vådrumsmaling ikke kan erstatte vådrumssikring på badeværelset.

Bedste vådrumsmaling

Hvornår en vådrumsmaling er god, afhænger i høj grad af kriterierne. Men den bedste vådrumsmaling er for de fleste nok en maling, som er nem at rengøre, har en god dækkeevne, er rimelig i pris og ikke er giftig at indånde. Det kan derfor være en god ide at kigge efter miljømærkninger på emballagen.

Vådrumsmaling farver

Vådrumsmaling fås også i farver. Typisk er vådrumsmalingen hvid og har ofte en glans på 25. Det betyder at malingen, kan se lidt mørkere ud end en tilsvarende maling I glans 5. Vådrumsmalingen kan dog tones I et utal af farver lige fra lys beige til mørk grøn. Det er altså næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvilken farve du kan vælge.

Jotun Lady Aqua Silkemat Våtrum, er en vådrumsmaling med en glans på 10.

Jotun Lady Aqua Silkemat Våtrum, er en vådrumsmaling med en glans på 10.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maling