Mureren starter med at rense pvc’en med husholdningssprit, så alle sæberester, fedt og urenheder fjernes. Det er specielt omkring armaturet, du skal være grundig. Omkring vandrørene skal der laves en krave af et selvklæbende tætningsbånd, der er fremstillet af syntetisk gummi. Skær et stykke på ca. 10 cm af rullen, og fold det sammen to gange, så du har et lille kvadrat.Hjørnet med folderne skæres af med en hobbykniv, og så har du en tætningslap med hul til vandrøret. Du kan også benytte en flisetang til at klippe hjørnet af med.
Kontroller, at lappen passer til vandrøret, inden du fjerner folien på bagsiden af tapen. Tapen klistrer, så det er nærmest umuligt at fjerne den igen, og derfor er det meget svært at rette folder ud. Mureren starter med at fjerne folien i den ene side og klistre tapen fast på væggen. Først når den sidder, fjernes folien i den anden side. På samme måde sættes lappen omkring det andet vandrør. Det er vigtigt, at tætningsbåndet presses grundigt ind til væggen, så det nærmest smelter sammen med underlaget. Her kan du evt. benytte en murske.
Der skal tætningsbånd i alle samlinger, langs alle kanter og hjørner. Derfor måler fagmanden op, hvor lange baner der skal klippes af tætningsbåndet. Når du som her skal sætte båndet op i et hjørne, anbefaler fagmanden, at du kun tager folien af i den ene side og kun på ca. 50 cm ad gangen. På den måde er du sikker på, at du kan styre båndet. Tætningsbåndet skal gå helt ned til gulvet, og omkring afløbet skal det som her gå ned over flangen, der er på afløbet. På den måde er du sikker på, at overgangen bliver tæt.
LÆS OGSÅ: Hvornår er det nødvendigt med vådrumsspartel?
Når først den ene side er på plads, kan den anden side sættes fast på tilsvarende måde. Når der er sat tætningsbånd i alle væghjørnerne, skal der på tilsvarende vis sættes bånd i overgangen mellem gulv og væg. Specielt omkring afløbet inde i brusenichen skal du være omhyggelig med at få alle samlinger tætnet. For at opnå en helt vandtæt konstruktion skal du nu smøre en tætningsmasse på væggen. Her skal du altid følge de gældende bygningsregler, der anviser, hvor stort et område der skal påføres membran.Tætningsmassen er tokomponent og består af en binder, hvor der blandes cement i. Du må ikke ændre på blandingsforholdet. Sætter du en fod på hver side af spanden, er du sikker på, at den ikke hopper væk, mens du blander massen. Som altid bør du vaske dit værktøj af straks efter brug.
Tætningsmassen kan svine temmelig meget, så ifør dig dit gamle tøj og et par gummihandsker.Massen påføres med en tandspartel på samme måde, som hvis du skal pudse en væg. Når massen er fordelt på en hel flade, skal den kæmmes op. Til det arbejde benytter mureren en 4 mm tandspartel. Opkæmningen sikrer, at tætningsmassen får samme lagtykkelse på hele væggen. For at få en glat flade at sætte fliser op på senere glattes kammene fra tandspartlen med den lige side af spartlen. I og med der er brugt en 4 mm tandspartel, svarer det til, at der kommer en lagtykkelse på 1 mm – hvilket er et lovkrav til vådrumssikring – når der er glattet efter. Omkring rørinstallationer kan det være nødvendigt at tage murskeen til hjælp for at glatte efter. På samme måde påføres de øvrige vægge, indtil der er smurt tætningsmembran på hele vådrumszonen.I løbet af et døgn er massen tør, og der kan nu sættes fliser op.
LÆS OGSÅ: Her skal du bruge vådrumsmaling