Byggevejledning
Let
Svær

Græs er pænt, men jo ikke så slidstærkt. Så har du et stykke græsplæne, du skal over for at komme frem til udhuset og grillpladsen, går der ikke længe, inden græsset er slidt. I stedet for at ærgre dig kan du lægge en flisegang med lys i, så du kan komme frem og tilbage uden at slide græsset ned.

LÆS OGSÅ: Galleri med 11 udendørslamper

Bunden skal være i orden

Som altid med sten- og flisebelægninger er det vigtigt, at grundarbejdet bliver gjort ordentligt, så belægningen forbliver jævn i mange år og uden kanter, man kan snuble over. En flisegang og en terrasse skal ikke funderes lige så meget som en parkeringsplads, men noget arbejde er der nu alligevel ved det.

Redaktionen anbefaler: 1.000 muligheder med herregårdssten

Lej nogle maskiner

Med de forskellige små maskiner, man kan leje, går arbejdet forbløffende hurtigt, selv om det er store mængder sand og jord, der skal flyttes rundt på. Vi valgte at leje både en pladevibrator, en gravemaskine og en motorbør for at lette arbejdet.

Her lagde vi 21 meter flisegang, hvilket betød, at der skulle fjernes 9 tons jord og hældes lige så meget grus på. Det svarer til et par hundrede ture med en trillebør frem og tilbage til containeren. Det er værd at huske på, når du skal regne ud, hvor lang tid du skal bruge på arbejdet, om du skal ringe til en ven, og hvor meget din ryg kan klare.

Du bør i øvrigt også overveje at leje nogle plastkøreplader, så du undgår at ødelægge græsplænen der, hvor du kører med maskinerne.

Download hele artiklen og få en trin-fortrin vejledning til projektet.