FORKERT KANTSIKRING!
Når de yderste fliser eller sten ikke er støttet i siden, vil de før eller siden blive presset udad og væk fra hinanden. Jo tungere trafik der er på området, jo hurtigere skrider stenene.
RIGTIGT – KANTSIKRING MED SYNLIGE KANTER
En stor kantsten eller kantblok, der er støbt solidt fast i beton, holder på de yderste sten og styrker hele belægningen.
USYNLIGE KANTER
1. Belægningens kanter kan sagtens sikres, selvom man ikke ønsker synlige kanter. Grav en ca. 15 cm dyb rende langs fliserne – og gør det løbende, så de yderste fliser ikke begynder at vippe.
SYNLIGE KANTER
1. En snor sættes i den højde, som den færdige belægning skal være. Så graves ud til kantblok + beton nedenunder (5 cm til terrasse, 10 cm til indkørsel).
2. Jordfugtig beton blandes. Brug kun meget lidt vand, så betonen bliver stiv. Læg et lag, der er ca. 2 cm tykkere end den ønskede højde.
4. Blokkens overkant skal følge snoren, både med hensyn til retning og højde. Med vaterpas tjekkes, om oversiden er vandret eller har den ønskede hældning.
5. Når der er sat 2-3 blokke, støber man en skrå afstivning på indersiden. Støbningen skal gå ca. 10 cm ud fra blokken og 5 cm eller mere op ad siden.
6. Det er vigtigt at kontrollere, at der er plads til belægningen. Regn med, at der skal være plads til 2 cm afretningsgrus mellem belægning og beton.
7. På ydersiden støbes 10 cm ud til siden og op til ca. 1-2 cm under det kommende terræn, så støbningen bliver skjult af jord eller græs.