Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan arbejder du med tørbeton!

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Tørbeton er - af gode grunde - et populært alternativ til selv at blande beton fra bunden. Se fordele og ulemper ved at bruge tørbeton her.

Tørbeton: Når stolper skal stå godt fast, er det oplagt at bruge tørbeton. Betonen hældes “tørt” i hullet, hvorpå der tilsættes vand efter anvisningerne og røres rundt.

Når stolper skal stå godt fast, er det oplagt at bruge tørbeton. Betonen hældes “tørt” i hullet, hvorpå der tilsættes vand efter anvisningerne og røres rundt.

Tørbeton er betegnelsen for en betonblanding, der udelukkende skal tilsættes vand inden brug.

Tørbeton består af cement, plastificerende additiver og sand. Sandet har som regel en kornstørrelse på mellem 0 og 8 mm, hvorfor der ofte står Tørbeton 0-8 mm på de sække, du finder i byggemarkederne.

Hvad kan man bruge tørbeton til?

Tørbeton kan for eksempel bruges til støbning af klaplag og fundamenter. Men tørbeton kan også bruges, hvis du for eksempel skal støbe pæle fast i jorden til en hævet træterrasse eller lignende. Tørbeton er også velegnet til diverse reparationer af beton.

Tørrbetong: Til mindre støpeoppgaver og småreparasjoner av for eksempel en sokkel eller en betongtrapp, klarer du deg fint med tørrbetong, som bare skal tilsettes litt vann.

Til mindre støpeoppgaver og småreparasjoner av for eksempel en sokkel eller en betongtrapp, klarer du deg fint med tørrbetong, som bare skal tilsettes litt vann.

Hvad er fordelene ved tørbeton?

En af fordelene ved tørbeton er, at du kun skal tilsætte vand. Du slipper dermed for selv at blande betonen af cement, sand, sten og vand.

En anden fordel er, at du ofte slipper for en masse svineri og rengøring. Skal du støbe stolper, kan du nemlig starte med at hælde lidt vand i hullet, hælde tørbeton ned om stolpen og derefter hælde det sidste vand på, hvorefter betonen tørrer stille og roligt. Du slipper med andre ord helt for blandearbejdet ved denne type opgave.

Hvad er prisen på tørbeton?

Den største ulempe ved tørbeton er prisen. En pose med 25 kg stolpebeton kan fås for ca. 50 kroner. Det lyder umiddelbart ikke så dyrt, men hvis du skal støbe et stort fundament eller et stort betondæk, er det væsentligt billigere at blande betonen selv. Tørbeton egner sig derfor bedst til mindre opgaver.

Tørrbetong: Hva er prisen på tørrbetong?

Hvad er blandingsforholdet, når man skal blande tørbeton?

Du skal cirka tilsætte vand svarende til en tiendedel af vægten på tørbetonen. Har du en sæk tørbeton på 25 kg, skal du derfor tilsætte ca. 2,5 liter vand. Hælder du mere vand i, så betonen bliver tyndere, risikerer du at svække betonens evne til at hæfte på underlaget samt svække dens styrke. Sidstnævnte kan i værste fald medføre revnedannelse.

For at kunne holde helt styr på blandingsforholdet, kan det derfor anbefales at blande hele poser tørbeton ad gangen.

LÆS MERE: Sådan arbejder du med beton

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage