Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan arbejder du med tørbeton!

Print Gem artikel

Tørbeton er - af gode grunde - et populært alternativ til selv at blande beton fra bunden. Se fordele og ulemper ved at bruge tørbeton her.

Tørbeton: Når stolper skal stå godt fast, er det oplagt at bruge tørbeton. Betonen hældes “tørt” i hullet, hvorpå der tilsættes vand efter anvisningerne og røres rundt.

Når stolper skal stå godt fast, er det oplagt at bruge tørbeton. Betonen hældes “tørt” i hullet, hvorpå der tilsættes vand efter anvisningerne og røres rundt.

Tørbeton er betegnelsen for en betonblanding, der udelukkende skal tilsættes vand inden brug.

Tørbeton består af cement, plastificerende additiver og sand. Sandet har som regel en kornstørrelse på mellem 0 og 8 mm, hvorfor der ofte står Tørbeton 0-8 mm på de sække, du finder i byggemarkederne.

Hvad kan man bruge tørbeton til?

Tørbeton kan for eksempel bruges til støbning af klaplag og fundamenter. Men tørbeton kan også bruges, hvis du for eksempel skal støbe pæle fast i jorden til en hævet træterrasse eller lignende. Tørbeton er også velegnet til diverse reparationer af beton.

Tørrbetong: Til mindre støpeoppgaver og småreparasjoner av for eksempel en sokkel eller en betongtrapp, klarer du deg fint med tørrbetong, som bare skal tilsettes litt vann.

Til mindre støpeoppgaver og småreparasjoner av for eksempel en sokkel eller en betongtrapp, klarer du deg fint med tørrbetong, som bare skal tilsettes litt vann.

Hvad er fordelene ved tørbeton?

En af fordelene ved tørbeton er, at du kun skal tilsætte vand. Du slipper dermed for selv at blande betonen af cement, sand, sten og vand.

En anden fordel er, at du ofte slipper for en masse svineri og rengøring. Skal du støbe stolper, kan du nemlig starte med at hælde lidt vand i hullet, hælde tørbeton ned om stolpen og derefter hælde det sidste vand på, hvorefter betonen tørrer stille og roligt. Du slipper med andre ord helt for blandearbejdet ved denne type opgave.

Hvad er prisen på tørbeton?

Den største ulempe ved tørbeton er prisen. En pose med 25 kg stolpebeton kan fås for ca. 50 kroner. Det lyder umiddelbart ikke så dyrt, men hvis du skal støbe et stort fundament eller et stort betondæk, er det væsentligt billigere at blande betonen selv. Tørbeton egner sig derfor bedst til mindre opgaver.

Tørrbetong: Hva er prisen på tørrbetong?

Hvad er blandingsforholdet, når man skal blande tørbeton?

Du skal cirka tilsætte vand svarende til en tiendedel af vægten på tørbetonen. Har du en sæk tørbeton på 25 kg, skal du derfor tilsætte ca. 2,5 liter vand. Hælder du mere vand i, så betonen bliver tyndere, risikerer du at svække betonens evne til at hæfte på underlaget samt svække dens styrke. Sidstnævnte kan i værste fald medføre revnedannelse.

For at kunne holde helt styr på blandingsforholdet, kan det derfor anbefales at blande hele poser tørbeton ad gangen.

LÆS MERE: Sådan arbejder du med beton

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: Sådan arbejder du med tørbeton!
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage