Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan sikres fliserne i indkørslen?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

For at undgå at jorden blander sig med bund sikringsgruset, kan du lægge en fiberdug ud her.

For at undgå at jorden blander sig med bund sikringsgruset, kan du lægge en fiberdug ud her.

Spørgsmål:

Jeg skal lægge nye fliser i min indkørsel. Hvordan undgår jeg, at fliserne begynder at vippe og ender med at ligne et månelandskab?

Svar:

Det er vigtigt at starte fra bunden. Al jord skal graves af ned til fast underlag eller i hvert fald cirka 40 centimeter under det ønskede niveau.

På den faste bund lægges så et lag af bundsikringsgrus, som komprimeres med en pladevibrator i flere omgange, indtil laget er cirka 15 cm tykt.

Oven på bundsikringen lægges et lag stabilgrus, som også komprimeres, til det er omkring 12 cm. Til sidst udlægges 2 cm læggegrus, som ikke komprimeres, men glattes, til det er plant og har det rigtige fald, så regnen kan løbe af. Faldet skal være på 1-2 cm pr. meter og skal altid vende væk fra huset.

Fiberdug

Nogle kan finde på at råde dig til at lægge en fiberdug, også kaldet geotekstil, lige under stenbelægningen af hensyn til ukrudt. Det er en dårlig idé, for så kan læggegruset ikke trænge op i fugerne nedefra og stabilisere belægningen – og ukrudt kommer der alligevel. Til gengæld kan du stabilisere belægningen ved at udlægge fiberdugen mellem jordlaget og bundsikringsgruset.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage