Det er sjældent, at et materiale kan opfylde så mange ønsker på én gang: florlet og ultratyndt, vandgennemtrængeligt, men alligevel sejt.

Fiberdug af polyesterfibre kan skille gruset under dine fliser fra jorden længere nede eller forhindre jord og grus i at blokere dine drænrør. Alligevel kan vand rende lige igennem, og dugen kan rulles, foldes og skæres til, som det passer dig.

Fiberdug væves i forskellige tykkelser og i flere farver. Det gør det endnu mere alsidigt, fordi de tykkeste versioner kan tåle endog meget stort slid og kan skille selv ret kantede sten fra underliggende jordlag uden at gå i stykker, selv om du går eller kører med tung trafik på stenlaget oven på dugen.

Og de tyndeste udgaver kan erstatte plastic som overdækning af planter, der skal skærmes mod let nattefrost, eller jordbærrene, der skal have vand, men også være i fred for fuglene.

Midtimellem finder du kvaliteter, der kan begrænse ukrudtets vækst i bedene eller rydde et areal for ukrudt ved at stoppe for sollyset, men lade regnen sive igennem til jorden. Det er altså vigtigt, at du vælger den rigtige tykkelse fiberdug, så den passer til den opgave, du vil løse.