Før Allan byggede sit nye brændeskur, lå der brænde og flød overalt. Der lå brænde under en presenning i haven, så plænen blev ødelagt, og der lå brænde i carporten, så bilen ikke kunne være der. Det fik Allan til at indse, at hvis han ville fyre med brænde for alvor, skulle han have god plads til opbevaring.

I virkeligheden skal der jo være plads til to års brænde, for man fylder jo ikke en kurv frisk brænde ind i skuret, hver gang man tager en kurv tørt ud, siger Allan og fortæller, at det er derfor, skuret er så langt. Det var den mest diskrete måde at få plads til det i haven.

LÆS OGSÅ: Brændeskure

Det lange brændeskur består af fire opbevaringsmoduler og tre indgange. Indgangene er alle brede nok til, at en trillebør kan komme ind. De midterste moduler er 120 cm brede, de yderste er kun 80 cm brede, for længere kan man alligevel ikke række med armene. Konstruktionen er enkel: 16 stolper er gravet ned i jorden. Oven på stolperne ligger to langsgående remme, og spærene til taget ligger på tværs af remmene.

Taget er beklædt med nogle profilklinkbrædder, Allan fandt billigt hos den lokale tømmerhandel, og siderne er beklædt to tredjedele op med brædder. Den åbne konstruktion giver god ventilation til brændet. Om vinteren giver den desværre også lidt mere fygesne, end Allan bryder sig om. Til gengæld ser skuret ikke så massivt ud. Alt i alt opfylder brændeskuret Allans behov for opbevaring, og bortset fra at taget skal have en gang træbeskyttelse hvert andet år, passer det sig selv.

LÆS OGSÅ: Byg selv lækkert halvtag over brændestakken

Redaktionen anbefaler: Er dit brænde tørt nok?

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du fyrer med det. Ellers opnår du ikke den optimale høje forbrændingstemperatur. Vådt træ i brændeovnen vil desuden udvikle mere røg, der kan sætte sig i skorstenen som løbesod, der i yderste konsekvens forårsage en skorstensbrand.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du fyrer med det. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.