Kan jeg få cyklerne til at fylde mindre?

Siderne er dobbelte, så der er plads til cyklens hjul i "sandwich-konstruktionen".

Problem

Jeg har et kælderrum, hvor familiens cykler tilbringer en stor del af vinteren. Jeg kunne godt tænke mig også at kunne bruge rummet til andet end lige opbevaring af cykler, men de fylder det hele. Har I en god idé?

Løsning

Ja. Du skal muligvis blot tænke lidt anderledes, end når du tænker på traditionelle cykelstativer, der fylder en del. Du kan vælge at arkivere cyklerne lodret i stedet for vandret, så fylder de en hel del mindre (forudsat at du kan skabe plads på en væg).

Du kan både nemt og billigt bygge nogle stativer som det på billedet. Det er netop bygget til at placere cyklerne lodret. Skru stativerne fast til væggen, så fylder de mindre ud fra væggen, og cyklerne er stadig til at få fat i.

Du kan bygge dem af billige brædder. Brædderne skal blot have en rimelig tykkelse (fx 22 mm), så de bevarer en vis stabilitet, og så de ikke slår sig for meget, når de er sat op.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Cykelskur hvor cyklerne står på højkant

Du laver ganske simpelt et L af et par brædder, og på begge sider af hvert bræt skruer du et bræt mere, så cyklens hjul kan placeres i “renderne”. En skråstiver forneden, af to brædder, så de også har plads til et cykelhjul, sikrer stabiliteten, mens en stopklods sikrer, at cyklen ikke triller ud igen.

Til sidst mangler et enkelt element, nemlig en holder til forhjulet, der skrues på i den højde, der passer til den enkelte cykel. Så kan du variere, så der både er til børn og voksne. Skru stativerne fast til væggen med solide plugs og skruer eller gevindstænger.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Cykelskur