Læsernes bedste idéertil drivhus

Gør Det Selvs læsere er fulde af gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store udfordringer. Vi har samlet fire, der handler om drivhus.

Pelargonier står på rad og række i flere etager i mit drivhus, så der er lys til alle planter, og de er nemme at komme til.

1. Reol i etager til de mange planter i mit drivhus

"Det var egentlig ønsket om at bruge min nye kap/geringssav, der satte mig i gang med at lave en reol til mit drivhus til alle pelargonierne. Resultatet er blevet rigtig flot, synes jeg selv, og kan måske bruges som inspiration til dem, der bare har et par kapillærkasser med tomater og agurker stående i drivhuset.

SE OGSÅ: 10 tips til at få succes i drivhuset

Reolen er bygget, så den passer til mit drivhus, både i længden og i bredden, og præcis fylder hele den ene side. Den består af fire “ben”, der er konstrueret som en “trappe”, så der er tre “trin” til hylder. På den måde kommer hylderne til at sidde forskudt, så der kommer masser af lys til planterne.

Jeg har fået speciallavet zinkbakker i samme længde som hylderne til undervanding af planterne. I alt har jeg brugt materialer for ca. 1000 kroner, ekskl. zinkbakkerne. J.P."

Gør Det Selv drivhuse

En reol i etager er rigtig praktisk i et drivhus med mange blomster. Reolen er solidt bygget med fire “ben”, der understøtter de lange hylder.

2. Fra brusekabine til minidrivhus

"Da jeg renoverede vores badeværelse, fik vi en brusekabine i overskud. Den bruger jeg nu i haven som et minidrivhus.

Brusekabinen er skåret over på midten – der, hvor dørene mødes. De to dele er placeret på en ramme af træ, som ligger på jorden. Enderne er lukket af, så der kan fyldes jord i bunden. Midt på endegavlene er fastgjort en tværstiver med et bræt imellem, som kabinens sider kan hvile på.

Der vokser nu agurker, salat og små tomater under brusekabinens beskyttende låger, der skaber god varme. Lågerne gør det nemt at komme til, når der skal vandes, luges og høstes. P.Å."

Gør Det Selv drivhuse

Der er perfekt drivhusklima under lågerne på den gamle brusekabine, der har fået nyt liv i haven.

Gør Det Selv drivhuse

Kabinens sider hviler på et bræt monteret til en tværstiver – et i hver gavl. Den øverste rundede plade i gavlen kan åbnes, så varmen i minidrivhuset kan reguleres.

3. Stormskadet drivhus blev som nyt

"Vores næsten nye drivhus blev slemt beskadiget i en storm. De fleste ruder i siderne blev smadret, men tag og fundament var intakt.

Jeg har nu renoveret vores drivhus, så det er blevet endnu bedre. Jeg har muret et fundament op af Lecablokke i siderne og lavet nye rammer af trykimprægneret træ, som glasset sidder i.

Endevæggen er muret helt op, dog med glas foroven, så der stadig kommer lys ind. Jeg har også lavet et ny, solid dør. A.H."

Gør Det Selv drivhuse

Efter renoveringen er vores drivhus både blevet flottere og mere solidt.

Gør Det Selv drivhuse

Stormen smadrede de fleste af sideruderne i vores drivhus.

Gør Det Selv drivhuse

Som sidste finish fik det gamle drivhus også nyt gulv af håndstrøget tegl.

4. Lille drivhus blev forstørret

"Jeg købte et minidrivhus til at sætte på væggen, men der var ikke meget plads. Der kunne kun være en enkelt kapillærkasse, og mig selv var der heller ikke plads til. Derfor fik jeg den idé at bygge det lille drivhus større.

BYG SELV: Drivhus på væggen

Jeg byggede to rammer med en bredde på 50 cm og samme højde som drivhuset, så sidevæggen på det lille drivhus blev forlænget. I rammerne satte jeg glas. Til taget byggede jeg tre rammer med gennemsigtige plastplader, hvoraf den ene kan åbnes, så der kan luftes ud, når der er rigtig varmt.

Øverst på siderne har jeg tilpasset en skrå liste, så tagrammerne ligger lidt skråt, og vandet kan løbe af taget. Nu er der plads til to store kapillærkasser i drivhuset plus en lille i den ene ende. Og jeg kan også selv være derinde. E.N."

Gør Det Selv drivhuse

Et minidrivhus, der skal placeres op ad en væg, er ikke ret stort. Men hvis du forlænger det med bare 50 cm i siderne, er der plads til en kapillærkasse mere. Rammerne, der forlænger det lille drivhus, er monteret til huset med kraftige vinkelbeslag.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Drivhus og orangeri