Byggevejledning
Let
Svær

Drivhus - nemt og billigt

Med dette drivhus får du fuld valuta for pengene. Det er nemt og hurtigt at lave, og det koster ikke en formue i materialer. Du kan dyrke masser af tomater og agurker eller mere eksotiske, varmekrævende planter.

Samtidig får du et dejligt sted i haven med læ og lys, hvor der er plads til bord og stole, så du kan sidde og nyde varmen, duften og blomstrende planter.

Hurtigt at samle drivhus

Det fine drivhus har sider, der er lavet som fire store rammer, samlet af 45 x 45 mm lægter. Der er ikke skåret en eneste fals, så det er nemt og hurtigt at samle siderne med kraftige skruer og sømbeslag.

Drivhus uden glas

Vinduerne er ikke lavet af glas. Det kunne de have været, men her er valgt en billigere og nemmere løsning, nemlig plastfolie. Det bruges normalt til vinduer i sejl, campingtelte og festtelte.

Fordelen er, at det blot skal monteres med hæfteklammer og dæklister udenpå. Kraftig klar plast kan købes hos sejlmagere og har typisk en rullebredde på 137 cm.

Det har vi taget hensyn til her, hvor bredden på plasticen svarer til højden på vinduerne i siderammen, så plasten udnyttes bedst muligt.

Du kan evt. også vælge klar voksdug, der er et godt og billigt alternativ til ca. 35 kr. pr. meter.

Mal drivhus inden du samler det

Dette drivhus er malet med sort træbeskyttelse, og det er smart at gøre det, inden du samler delene.

Læs mere om drivhuse.