God plads til haveredskaberne

Christoffers kone ville gerne have mere plads til haveredskaberne. Og Christoffer drømte om at indrette haveskuret til værksted. Begge ønsker blev opfyldt, da han byggede et nyt redskabsskur klos op ad det gamle haveskur, der så indrettes som værksted. Og det tog ham kun en uge.

Der er noget med opbevaringsplads. Man kan aldrig få for meget, og den plads, man har, bliver på forunderlig vis hurtigt for lille. Sådan var det også hos Christoffer la Cour. Haveskuret, der engang fint kunne rumme både havemøbler og -redskaber, blev for lille. Ikke mindst fordi Christoffers gør det selv-ambitioner voksede ligesom værktøjssamlingen.

Han ville gerne have et isoleret og rummeligt værksted. Hans kone ville gerne have plads til haveredskaberne og gerne så meget, at hun ikke skulle flytte byggematerialer for at finde riven, når hun skulle bruge den.

Ved at forlænge det eksisterende skur med et nyt blev der plads til det hele: Haveredskaberne har fået deres eget skur, mens det gamle skur er klar til at blive isoleret og gjort til et rigtigt værksted med gode opbevaringsforhold for Christoffers værktøj og materialer.

LÆS OGSÅ: Sådan indretter du dit værksted overskueligt

Skuret er bygget på et fundament af funda-blokke, der er lagt ned og sat i stabilgrus. Ved at vende fundablokkene om kunne Christoffer bolte bundremmen fast ned igennem de hule blokke. Efterfølgende har han fyldt op med stabilgrus og læggegrus, så der blev dannet en bund til fliserne, som udgør skurets gulv.

Selve skelettet er bygget af 75 x 75 mm stolper, 45 x 95 mm reglar og beklædt med brædder.

12 spørgsmål til christoffer

Var der noget værktøj, du var nødt til at købe?
Ja, en kap/geringssav. Den var en fornøjelse, da alle facadebrædderne skulle kortes af. Og så købte jeg et 10 mm betonbor i en god kvalitet, så jeg kunne bore gennem fundablokkene.

Hvad var det hårdeste arbejde?
Helt klart at grave ud og bære jord væk. Og derefter at bære 2 kubikmeter stabilgrus ind i spande, fordi man ikke kan komme ind i haven med en trillebør.

Hvad er du mest stolt af?
At jeg byggede det helt alene på en uge. Jeg havde sat 14 dage af sommerferien af til det.

Hvad er den bedste detalje?
Døren - den var sjov at lave. Jeg fik ideen fra en kollega, der havde bygget en dør på den måde.

Hvor lang tid tog det?
Udgravning af grund og påfyldning af grus klarede jeg på en - lang - sommerdag. Det tog tre dage at rejse skelettet, mens min kone malede facadebrædderne et par gange. Tag, facade og dør kom op på yderligere tre dage - så alt i alt tog det kun en uge.

Hvem hjalp dig?
Ingen, bortset fra min kone, der som nævnt malede brædder, mens jeg byggede. Men det sparede mig også for en dags arbejde.

Hvad sagde din kone til det?
Hun blev glad - men det var nu også hende, der ville have mere plads til haveredskaberne.

Blev det dyrere eller billigere, end du havde regnet med?
Det blev nøjagtig det, jeg havde regnet med - fordi jeg havde tjekket samtlige priser på nettet, før jeg bestilte materialerne hjem. Og der var kun et halvt facadebræt og fire fliser tilovers.

Hvad ville du gøre anderledes, hvis du skulle lave det igen?
Forsøge at få målene til at gå op, så jeg ikke skulle skære fliser til i siderne med vinkelsliberen. I bredden var jeg bundet af det eksisterende skur, men jeg kunne sagtens have tilpasset længden.

Hvad er dit råd til andre, der skal i gang med et lignende projekt?
Læg flisegulvet, så snart bundremmen er på plads. Så vipper stigen ikke, når du skal til at lægge tag. Jeg lagde taget først, så jeg kunne lægge fliser i tørvejr.

Hvor ligger du på en skala fra 1 til 10 - hvor 10 er ekspert-gør-det-selv’eren?
Jeg mener, jeg må være en 7’er.

Hvad er dit næste projekt?
At indrette det gamle skur til værksted, med isolering i vægge og gulv.

Skelettet er bygget af to dimensioner træ

Christoffer har valgt en simpel løsning til skurets skelet. Det består af stolper, reglar og taglægter. Det forenkler byggeprocessen og gør også byggeriet billigere i sidste ende, at du kan genbruge afsavede stumper, hvor du har brug for korte stykker.

En enkel dør

Den dobbelte pladedør er en meget enkel og nem model at bygge.

I stedet for at bygge en dør med skråstivere har Christoffer valgt at lægge en løs ramme af 25 x 100 mm brædder op på en sporet plade, der er 19 mm tyk. Så har han lagt en tilsvarende plade ovenpå og skruet det hele sammen. Det giver en meget solid og stiv dør, der til sidst er forsynet med hængsler. Konstruktionen kan også bruges til at bygge en isoleret dør, afhængigt af hvor tyk en ramme, du vælger at bygge den med.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Skur