Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skur med fuld isolering

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Når dit skur er isoleret, kan du også opbevare værktøj, maling og andre ting, der ikke tåler frost, derinde. Det er værd at tænke på, når du skal bygge nyt. For det er ingen sag at isolere, når du tænker det ind i byggeriet fra starten.

Garage med fuld isolering

Intro

I denne vejledning kan du læse, hvordan du tænker isoleringen ind fra starten, når du bygger skur. Vi viser dig, trin for trin, hvordan du isolerer tag, vægge og gulv.

OBS: Denne vejledning er IKKE en byggevejledning med mål og materialelister. Til gengæld handler den om principperne i at tænke isolering ind i dit næste skur-projekt.

Fuldt isoleret skur: Isolering af tag

TAG
I et isoleret skur bør du vælge vinduer med termoglas, så glasset ikke bliver en kuldebro.

Fuldt isoleret skur: Isolering af vægge

VÆGGE
I væggene er der plads til 100 mm isolering, fordi der er brugt kraftige hjørnestolper.

Fuldt isoleret skur: Isolering af gulv

GULV
Gulvet isoleres med to lag 75-mmisolering mellem de 145 mm høje bjælker, der bruges som strøer.

Vejledning

Vægge

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

De kraftige 100-mm-stolper (A) er placeret, så de danner en retvinklet firkant. Stolperne støbes fast. De to “gavl”-stolper (B) er placeret midt mellem hjørnestolperne. Til at forbinde og bære konstruktionen er der monteret en solid toprem (C) øverst på stolperne i begge sider. I bunden er stolperne forbundet med en revle (D). Midten af siderne er forstærket med en lodret reglar (6E), der også placeres ved hver hjørnestolpe (A), så der er noget at sætte de krydsfinerplader (F) op på, som beklæder indersiden af gavle og vægge.

De kraftige stolper (A) gør, at hulrummet mellem de indvendige kryds finerplader (F) og den ydre beklædning bliver så stort, at der er plads til 100 mm isolering.

Støb stolper (A) fast - til skurets hjørner og evt. i siderne, alt efter hvor stort dit skur skal være. Tjek, at stolpen står helt lige, og fiksér den midlertidigt med skråstivere.

Montér toprem (C) og bundrevle (D) foroven og forneden på stolperne. I gavlen på skuret her skal være stolpe til kip (B). Siderne forstærkes med en lodret reglar (E) placeret midt for de to hjørnestolper (A). Fordelen ved at have så få stolper som muligt er, at der kommer få kuldebroer.

Sæt krydsfinerplader (F) op på den indvendige side af trækonstruktionen. Det bliver skurets indvendige vægge. Pladerne limes med PU-lim til de lodrette reglar (E) og i samlingerne, inden de skrues fast.

Fyld isolering i væggene, når du har monteret tværgående revler (G) mellem stolperne. Der er plads til 100 mm isolering.

Sæt vindpap op uden på isoleringen. Den skal monteres vandret, da den afsluttende beklædning på skuret her skal være lodret.

Skru afstandslister (H) fast, så der bliver ventilation bag beklædningsbrædderne.

Gulv

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Gulvet består af gulvkrydsfiner, der skal fastgøres til tværbjælker (J), der limes og skrues på krydsfinervæggen (F), min. 10 cm over terræn. Strøerne (K) fordeles mellem tværbjælkerne og fastgøres med bjælkesko. På undersiden af strøerne monteres et bræt (L), som skal bære net og isolering. Nettet lukker samtidig af for skadedyr, så de ikke kan trænge ind nedefra.

Strøerne (K) understøttes på midten af en opklodsning (M), så gulvet bliver helt stabilt. Når den underliggende trækonstruktion er på plads, lægges der 18 mm gulvkrydsfiner (N) ovenpå.

Skru brædder (L) fast på undersiden af strøerne (K). Brædderne skal bruges til at fastgøre et net, der kan bære isoleringen og holde skadedyr ude.

Strøerne (K) fastgøres til bjælkesko på tværbjælken (J), som er fastgjort min. 10 cm over terræn i siderne på den indvendige krydsfinervæg (F). Tværbjælkerne har fået en gang PU-lim, inden de er skruet fast fra ydersiden med forskudte skruerækker pr. 20 cm. Det er vigtigt, at tværbjælkerne sidder solidt, da de bærer gulvet.

Læg et fintmasket net ud mellem strøerne (K), der er fastgjort med en afstand på 60 cm. Det passer med bredden på nettet.

Nettet skrues fast til brædderne (L). Vær grundig med, at nettet lukker helt tæt.

Fyld op med to lag isolering, 75 mm tykt, mellem strøerne. Isoleringen skæres til. Sørg for, at samlingerne er forskudte, så der ikke opstår kuldebroer.

Læg 18-mm-gulvfinerkrydsplader (N) ud. De limes og samles med fer og not. Endesamlingerne placeres lige over en strø (K).

Tag

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Der konstrueres en såkaldt kassedrager af reglar (P), som fastgøres til de høje gavlstolper (B). Den beklædes med krydsfiner (S), som sættes fast med både lim og skruer til en stærk konstruktion, der kan bære de kraftige 125 mm høje spær (T), hvor der er plads til masser af isolering. Spærene samles over kassedrageren og gøres fast med beslag. Afstanden skal være 80-90 cm. Oven på spærene monteres lægter (U) med en afstand, der passer til tagbeklædningen (her eternit). På undersiden af spærene monteres brædder (V), så isoleringen holdes på plads, og der kan sættes gipsloft op indvendigt.

Byg en kassedrager. Den samles af tre langsgående reglar (P), der fastgøres til de høje gavlstolper (B). I midten af P sættes en tværstiver op (R), der er 60 cm høj. Alle kassedragerens dele limes og skrues sammen. Den beklædes med 12 mm krydsfiner (S).

Spærene (T) fastgøres med beslag til kassedrager og remme. I toppen samles de med hulplade på den ene side og med vinkelbeslag til kassedrageren på den anden.

Ved tagfoden gøres spærene fast til remmen med vinkelbeslag i begge sider. Her er lagt en ekstra rem (C1) ind for at løfte taget, så det passer til en tilstødende bygning.

Montér lægter (U) oven på spærene (T), og fyld op med isolering mellem spærene. Her er afstanden mellem lægterne tilpasset tagbeklædningen, der her er eternit. På undersiden sættes forskallingsbrædder (V) op. De holder isoleringen på plads og gør det muligt at sætte et gipsloft op.

Læg tagpladerne på, og sæt evt. vinduer Her vælger vi at sætte et enkelt ovenlysvindue ind, så der kommer godt lys i skuret.

Tegning

Vægge

Kraftige 100-mm-stolper og en solid toprem giver masser af plads til isolering.

Log ind eller køb adgang

Gulv

Gulvet er hævet over terræn, så der er plads til ventilation under isoleringen mellem strøerne

Log ind eller køb adgang

Tag

Skuret har sadeltag og loft til kip. Spærene samles på en kassedrager, og der fyldes isolering imellem.

Log ind eller køb adgang

3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Skur med fuld isolering

Skur med 100 mm isolering.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Skellet

Skurets grundlæggende opbygning består af fire 100 mm hjørnestolper samt én midt på hver gavlside.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Vægge

Væggene består af beklædningsbrædder, lister, 100 mm stolper, 100 mm isolering og 13 mm gipsplader.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Gulv

Gulvet er hævet over terræn, så der er plads til ventilation under isoleringen mellem strøerne.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Tag

Skuret har sadeltag og loft til kip. Spærene er samlet på en kassedrager, og der er fyldt isolering i mellem tag og loft.

Åbn 3D-model

3D-model

Log ind eller køb adgang for at se 3D-modellen

Isolering

100 mm stolperne og den solide toprem giver masser af plads til isolering.

Åbn 3D-model

Video

TEKNIK: Stolpesko støbt i rør

Så får du nemt stolpeskoene i vater og til at flugte hinanden

TIPS: Sæt isoleringen i spænd

TIPS: Læg isoleringen forskudt

TIPS: Præcis tilpasning af isolering

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Byggevejledning: Skur med fuld isolering
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage