Læsernes bedste idéer: Byg skur til alt

Redskabsskur, legeskur, brændeskur, grillskur ... Uanset hvilket skur du går og drømmer om, har Gør Det Selvs læsere et godt forslag til dig.

Det midterste stykke af taget er “løftet” og erstattet med glas i både sider og loft.

1. Elegant redskabsskur med lys fra oven

"Da vi skulle have et nyt skur, syntes vi ikke om de standardskure, man kan købe, så vi byggede vores eget.

INSPIRATION: Byg et flot og praktisk haveskur

Det specielle ved vores skur er, at det har et glastag, der er “løftet”. Det giver rigtig meget lys, fordi der er glas i selve taget, men også i siderne på den løftede tagkonstruktion.

Fordelen ved at have taget som lyskilde og ikke vinduer i væggene er, at der er masser af plads på væggene til opbevaring. Vi har reoler fra gulv til loft i skuret og har også plads til, at alle haveredskaber kan hænge på væggen.

Redskabsskuret er bygget med stolper og klinkbygget bræddebeklædning. Taget har rejsning med spær og shingles, bortset fra det midterste stykke ved rygningen, som er erstattet af et glasparti. Taget er løftet ved at bygge et træskelet, som glasset er monteret til. M.J."

Der er bygget et træskelet af lægter, som løfter taget. Ved at sætte glas i siderne lukkes der ekstra meget lys ind i redskabsskuret.

Der er bygget et træskelet af lægter, som løfter taget. Ved at sætte glas i siderne lukkes der ekstra meget lys ind i redskabsskuret.

LÆS OGSÅ: Sådan sætter du klinkbrædder op

2. Flot og praktisk skab til havegrej

"I vores lille kolonihavehus er der ikke meget plads til opbevaring eller et redskabsskur, så vi har lavet en lille “tilbygning” op ad den ene ydervæg med plads til alle de ting, man normalt ville have i et skur.

Tilbygningen er bygget af træ, som resten af huset, og holdt i samme stil, så man ikke lægger mærke til, at den er der. Det ligner bare et ekstra vindue, men med samme funktion som et stort skab. De sprossede vinduer kan åbnes som låger, og indeni er der hylder.

Skabet måler 40 x 120 x 160 cm. Det består af to sider med træbeklædning samt en bund i fronten, der er malet sort. På hjørnerne er der hvide træpaneler, som de sprossede hvidmalede vinduer er monteret til. Siderne er skrå foroven, så taget på tilbygningen får en passende hældning. K.T."

Skur under tagudhæng

Det ligner et ekstra vindue i kolonihavehuset, men tilbygningen er i virkeligheden et skab.

3. Redskabsskur på terrassen

"Jeg ville gemme alle mine haveredskaber af vejen og har nu bygget et lille “hus” på terrassen, hvor der er plads til både haveredskaber, grill osv.

BYG SELV: Verdens mindste redskabsskur

Huset er bygget op med et træskelet fastgjort til gulv og vægge. Hertil er skurets vægge fastgjort med et fer og not-system, der er det samme som husets vægbeklædning, så skuret ikke er for iøjnefaldende. Udendørs-vandhane og haveslange er også placeret i redskabsskuret. R.S."

Skur på terrassen

Redskabsskuret er bygget på terrassen, så tingene er ved hånden uden rod.

4. Legehus med indbygget redskabsskur

"Da jeg skulle bygge et legehus til mine to drenge, grublede jeg længe over, hvordan det skulle se ud, og hvad det skulle “kunne”. Det skulle jo gerne være gadens sejeste hus, men samtidig skulle det også være praktisk. Resultatet er dette piratskib, der både indeholder redskabsskur og shelter.

I stævnen er der “maskinrum” med plads til græsslåmaskine, trimmer osv., som dermed er tæt på plænen og hurtige at pakke væk. På dækket er der ror og mast med piratflag. Dækket er sikret med et rækværk, undtagen der, hvor der er rutsjebane og et net, som jeg selv har flettet.

Agterenden af skibet kan vippes op og sættes fast med en kæde, så skibet kan bruges som shelter. Skibet er lavet af Superwood, og det har taget mig et par uger at bygge. M.H."

Skur legehus

Legehuset er udformet som et piratskib, men det bruges til meget mere end blot leg.

Skur legehus

Agterenden kan åbnes som en kæmpe lem, der sættes fast med en krog, og der er fri adgang til legehuset, der også kan bruges som shelter.

Skur legehus

Stævnen af skibet bruges som redskabsskur med plads til fx plæneklipper.

5. Smart grillhus på hjul

"Jeg har lavet dette lille hus, hvor der er plads til de ting, man skal bruge, når man griller. Så er alle ting samlet på ét sted – grillen forneden og de mindre ting på hylder foroven.

Huset er bygget af træ med et tag af tagpap, så det kan tåle at stå udenfor. Jeg har monteret hjul under huset, så det er nemt at køre derhen, hvor man griller. H.N."

skur grill

Et praktisk lille hus med alt grilludstyr samlet på ét sted.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Skur