Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjul skruen med en træprop

Print Gem artikel

Vil du gerne gøre lidt ekstra ud af dit gulv, har gulvlæggeren her et tips til, hvordan du laver et flot maritimt gulv med træpropper.

For at kunne lave dette er det nødvendigt at investere i et specielt propboresæt. Det ene bor bruges til at lave propperne, mens det andet bruges til at lave hullerne til propperne. På en borestander bores der en masse propper.

LÆS OGSÅ: Borestanderen – det billige alternativ til søjleboremaskinen

Vælger du et lyst gulv, kan du med fordel vælge noget mørkere træ til dine propper, da det vil give et flot spil. Der er ingen grund til at bore helt igennem, 1 cm er nok. Propperne kan nu nemt brækkes af med et stemmejern. Nu er propperne klar. Næste skridt er at montere gulvet.

Gulvlæggeren er meget omhyggelig med at måle præcist op til propperne, da selv de mindste afvigelser vil blive ganske iøjnefaldende på et helt gulv. Her har vi valgt at sætte skruerne 3 cm inde fra hver side. Når der er målt, skal der bores for.

Først borer gulvlæggeren en lille centimeter ned ved hver markering med boret fra propboresættet. Herefter skrues der skruer i samtlige huller. Som det ses, sidder skruerne nu så langt nede i hullerne, at de nemt kan dækkes med propperne.

LÆS OGSÅ: Kvikguide til propbor

Fagmanden smører en lille smule lim rundt på proppen, hvorefter proppen forsigtig bankes ned i hullet. Husk at være omhyggelig med at få årerne i proppen til at vende samme vej som dem i gulvbrættet.

Den del af proppen, som stikker op over brættet, skal nu stemmes væk. Fagmanden starter højt oppe på proppen, for at se hvilken vej fibrene går, og derved hvilken vej stemmejernet vil gå.

Hvis stemmejernet går nedad, er man nødt til at stemme fra den anden side, så man ikke ved et uheld stemmer ned i brættet.

Proppen er nu så godt som i niveau med gulvet, så fagmanden afslutter med at slibe med sandpapir korn 120. Processen gentages nu på resten af gulvet, og selv om det kræver god tid, opnår du et flot og anderledes gulv.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Skjul skruen med en træprop
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage