Byggevejledning
Let
Svær
Vinylkorkgulv

Det er ekstremt nemt at lægge et vinylkorkgulv. I byggevejledningen viser vi, hvordan du klarer de 4 sværeste udfordringer.

I stedet for små rum og mørke gange vælger mange gør det selv’er at rive en eller flere vægge ned. Det giver nogle store, lækre og lyse rum uden så mange mørke kroge. Men når væggene fjernes, efterlader gulvet ofte et kaos af forskellige liggeretninger, trætyper, brætbredder og lapninger med helt nye gulvbrædder. Selvom du afhøvler gulvet og giver det den samme olie-, lak- eller sæbebehandling overalt, bliver resultatet sjældent optimalt. Vil du dit gulvkaos til livs, må du lægge et nyt.

Vinylgulv med trælook

Her var udgangspunktet et kludetæppe af hele syv forskellige gulve, der blev samlet til ét enkelt gulv. Vi har valgt at lægge et vinylkorkgulv, der ligner et klassisk trægulv. Det er ekstremt nemt både at lægge og vedligeholde. Desuden virker korklaget på gulvets underside støjdæmpende. Mellem det nye gulv og underlaget lægger vi et No Noise-underlag, der virker yderligere lyddæmpende og samtidig absorberer små ujævnheder.

Klikgulvet er et svømmende gulv, der lægges med afstand til alle vægge. Det samme gælder ved køkkenet og kogeøen, der ikke må placeres oven på gulvet og låse det fast.

Hent byggevejledningen og se, hvordan du lægger gulvet

Hvis du er omhyggelig med opmålingen, og underlaget er plant, er selve klikgulvet nemt at lægge. I byggevejledningen viser vi, hvordan du:

  • sikrer dig at underlaget er plant
  • måler op til det første bræt
  • lægger rækkerne i forbandt
  • lægger det sidste bræt