Gulvet i et rum er afgørende for det samlede indtryk, når man går ind i et lokale. Derfor er det også vigtigt, at man får et godt og tilfredsstillende resultat, når man vælger selv at lægge sit gulv. Det behøver ikke være svært at lægge et gulv, hvis man bare er grundig med sit forarbejde og sin opmåling, så er selve gulvlægningen ofte det mindste problem.

I dette tema om gulve kan du læse om:

Luksus i massiv eg

Et sildebensgulv er nok lidt besværligt at lægge, men resultatet bliver et eksklusivt gulv, som nærmest er uopslideligt. Især hvis du følger vores metode, hvor vi viser dig, hvordan du lægger et sildebensgulv i massiv eg - det er faktisk ikke så svært, når du først er i gang. Vi viser dig alt fra, hvordan du lægger den første prøveoplægning, til hvordan du til sidst polerer gulvet, så du kommer til at stå med et flot og luksuriøst resultat.

13 irriterende gulvproblemer

De fleste, der har et trægulv, har prøvet at stå over for et irriterende gulvproblem. Hvordan fjerner man en rødvinsplet, hvordan stopper man et dørtrin fra at knirke, og hvordan fikser man hakker i et trægulv? Vi har samlet de 13 mest almindelige gulvproblemer, og viser dig, hvordan du kan løse dem. Nogle er lettere at udbedre end andre,

Sådan bruger du selvnivellerende spartelmasse

Selv om navnet måske antyder noget andet, så kræver det alligevel noget arbejde, når du vil rette et gulv af med selvnivellerende spartelmasse. Vi viser dig, hvordan du finder skævhederne i gulvet og arbejder med den selvnivellerende spartelmasse. Det færdige resultat er et helt plant gulv, som kan bruges som det er, eller som underlag til både klikgulve, tæpper, trægulve eller klinker.

De nye klikgulve er nemme at lægge

I temaet viser vi dig også den nyeste generation af klikgulve, som gør det superlet at lægge sit eget klikgulv. Før i tiden var det en stor opgave og en fordel at være to mand, når man lagde klikgulv, men med den nye generation af klikgulve, er det ikke noget problem at lægge gulvet selv. Vi viser dig det nye system, og giver dig en grundig gør det selv-vejledning til, hvordan du nemt kan lægge dit eget klikgulv.

Læg et perfekt undergulv

Når du lægger gulv, så består det store arbejde i at få et perfekt og lige undergulv. Det skal isoleres korrekt, og klodses rigtigt op, men så du får også et gulv, der både har en lang levetid, og som du kan være tilfreds med mange år fremover.

LÆS OGSÅ: Sådan lægger du gulvspånplader

I temaet viser vi dig, hvordan du lægger det perfekte undergulv med både dampspærre, isolering og korrekt opklodsning.

Hent det store tema om gulv ved at klikke på den grønne knap her på siden.