Let
Svær
Klik dig til linoleum

Linoleumsfliser på plant underlag

Som med al anden gulvlægning er et plant udgangspunkt vigtigt. Over en to meter strækning bør der ikke være mere end 2 mm ujævnheder. Et skumunderlag er en god løsning på de fleste gulve.

Linoleum klikgulv skal ligge lige

Rette linjer er vigtigt, hvis gulvet skal tage sig godt ud. Vælger du et ensfarvet gulv, er det nemmest at lægge. Vælger du et mønster, enten med de kvadratiske eller de aflange fliser, skal du holde tungen lige i munden. Hjælpestreger på gulvet er en god måde at styre linoleumsfliserne på, efterhånden som du klikker dem sammen.

Hvis du lægger gulvet i et køkken, så ret fliserne ind efter soklen under skabene frem for væggene, der ofte er skæve. Skævheder kan nemt skjules inde under skabene.

Klik linoleumsfliserne sammen

Når forberedelserne er overstået, er det bare at klikke derudaf. Fliserne slutter helt tæt sammen, så det er kun når du møder forhindringer, der kræver tilskæring, at du må stoppe op et øjeblik og have fat i stiksaven.

Linoleum klikgulv er nemt at vedligeholde

Nu skal du blot holde linoleum klikgulvet vedlige, og det er nemt. Vasker du linoleumsfliserne med produkt, der er lavet til formålet, og som ikke udtørrer gulvet, vil småridser lukke sig selv, fordi linoleum “vokser sammen”.

LÆS OGSÅ: Linoleum vender stærkt tilbage

Følg guiden og kom godt i mål

Følger du guiden her, går både alle forberedelserne og selve lægningen af linoleumsfliserne ganske nemt, og du får et flot gulv med klik.