Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan skifter jeg et enkelt gulvbræt?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Hvordan skifter jeg et enkelt gulvbræt?

Problem:

Et enkelt bræt i vores gulv har fået en alvorlig skade, og nu tænker jeg på, om det er noget, man selv kan skifte ud – det virker ikke som nogen nem opgave?

Løsning:

Hvis der er tale om et helt almindeligt gulvbræt, som du kan finde en erstatning for, altså et, der passer i bredde og tykkelse, så kan det faktisk gøres forholdsvis enkelt. Det gamle skal op:

Hiv sømmene op, eller bank dem helt igennem. I hver ende saves et hul i brættet, så du kan få fat og om nødvendigt hive stumpen ud under panelerne. Sav så brættet igennem på langs med en rundsav, hvor klingedybden er indstillet til brættets tykkelse, og stil klingen til et skråt snit et par mm fra feren, så brættet kan løftes fri. Tilpas det nye bræt ved at fjerne den nederste del af noten, og høvl feren skrå på undersiden. Så kan brættet komme på plads.

Husk at rense kanterne på de gamle brædder, og læg evt. lidt murpap eller andet på strøerne, hvis det nye bræt skal klodses lidt op.

Læs også: Få fod på parketgulvet

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage