Med skovlen skraber han en lille rille, hvor røret kan ligge. Er der 8 cm op til højdesnoren, lægges røret på 7,5 cm. På den måde er der en halv cm til at vibrere stenene ned med pladevibratoren.
Der tages mål i begge ender og på midten. Specielt hvis røret er langt, kan det nemlig hænge på midten. Gruset skrabes hen til rørene og stampes, så det ikke flytter sig under det videre arbejde. Her benytter brolæggeren håndtaget på skovlen. Det samme gentager sig i den anden side.
Med en retskinne eller et helt lige bræt, der kan nå fra rør til rør, trækkes afretningsgruset nu af. Takket være de to rør bliver afretningen helt præcis. Der må ikke være lunker, eller fordybninger, under retskinnen.
Hvis der ikke er nok grus, skovles der blot mere på. Som det ses, bliver overfladen helt jævn, men arbejdet er ikke færdigt endnu. Når rørene fjernes, efterlader de en lille rille, som naturligvis skal fyldes op. Her drysses der grus i rillen med skovlen.
De sidste ujævnheder efter røret rettes af med en asfaltrager. Med en helt plan bund som denne har man de optimale betingelser for at lægge betonsten, så det både bliver flot og holdbart.