3 geniale måder at bruge malertape på

Malertape er stærkt, men let at fjerne igen. Det har en ru overflade og det kan tåle at blive vådt. Alt sammen egenskaber, der gør malertapen perfekt til meget mere end bare afdækning.

1. Hold limede emner sammen med malertape

Du kan med fordel bruge malertape, når du limer plader med 45 graders samlinger sammen. Når pladerne er i vinkel, fikserer du dem med tape på hver side. Spænd op med lange strimler tape, tjek vinklen imens. Strimlerne skaber sammen med “hængslet” på ydersiden så stort et pres, at limen holder.

LÆS OGSÅ: Hold limede emner sammen

2. Brug malertape til afmærkning

Overfladen på malertape er mat og derfor perfekt at mærke op på med en tømmerblyant. Sæt en strimmel lys malertape på en mørk træ- eller metalplade, så ses blyantstregen tydeligt.

LÆS OGSÅ: Mål 100% rigtigt op med en smart laser

3. Sæt malertape over kanten af malerbøtten

Maler du med pensel og tager malingen direkte fra bøtten, er det fristende at trække overskydende maling af på kanten af bøtten. Men dels risikerer du at låget klistrer fast. Dels er der fare for, at der falder halvtørre flager ned i malingen – og ender med at sidde fast på din nymalede væg. Sæt i stedet et stykke malertape hen over malerbøtten, som du kan køre malingen af på.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Maler