Sådan dækker du af inden du maler

Grundig afdækning i forbindelse med malerarbejde tager relativt meget tid. Men det sparer meget mere tid bagefter. Vi viser dig her, hvordan du skal gøre.

Tynd plast over møblerne, filt langs væggene og plast/pap ude midt på gulvet. Så kan malerarbejdet gøres effektivt.

Tynd plast over møblerne, filt langs væggene og plast/pap ude midt på gulvet. Så kan malerarbejdet gøres effektivt.

Grundig afdækning i forbindelse med malerarbejde tager relativt meget tid. Men det sparer meget mere tid bagefter. I stedet for at bruge timer på afrensning og reparationer, når malerarbejdet er slut, er man straks klar til nye opgaver. Eller til at nyde resultatet af veludført arbejde.

LÆS OGSÅ: Maling af vægge - her er de typiske 10 fejl, og hvordan du undgår dem

Vi viser dig her, hvordan du skal gøre.

Afdækning med malerfilt

1

Allerførst skal gulvet fejes eller støvsuges inden afdækning. En glemt skrue eller en lille sten laver et grimt mærke, hvis der stilles en stige (eller en maler) ovenpå.

2

Malerfilt rulles ud med plastiksiden nedad. Plastikken hindrer, at der trænger maling igennem, mens filten suger spildt maling, så den ikke bliver slæbt med rundt i huset under skoene.

3

Når filtbanen er skåret til i længden, trækkes den 1-2 cm ud fra væggen og fastgøres med 5 cm bred malertape. Tapen trykkes godt fast, så der ikke trænger maling ind under.

4

Malerfilten tapes fast hele vejen rundt. Om man vælger at dække hele gulvet med filt eller lader arealet inde i midten være dækket af pap, er lidt en smagssag. Prisen er næsten ens.

5

Der, hvor filtbanerne mødes, tapes de med gaffatape, som holder bedre fast på stoffet end malertape. Gulvpap og -papir kan tapes sammen med bred malertape.

Vægge, møbler og loft

1

Ved radiatormaling skal væggen bagved dækkes grundigt af. Kraftigt gulvpap stikkes ned bag radiatoren og tapes fast. Maler man med spraymaling, skal et stort område dækkes af.

2

Møbler og andet, som man lader stå i rummet, mens der males, skal også dækkes til. Tynd plastfolie lægges over og tapes sammen med malertape, så evt. slibestøv holdes ude.

3

Er det kun loftet, der skal males, er det en god idé at dække væggene med tynd plastik. Med færdige ruller med tape og plastik i ét kan man sagtens klare opgaven alene.

Kontakter, fodpaneler og gerigter

1

Stikkontakter dækkes af med bred malertape. Det er en god idé at løsne kontakterne først og trække dem lidt ud, så malingen kan komme ind bag rammen.

2

Skal fodpanelerne males, er det bedst at male dem før væggene og så dække dem af, fx med en variant, hvor tapen er forsynet med en papirstrimmel, som rager ca. 10 cm ud.

3

Rundt om dørens gerigter sættes 5 cm bred malertape. Også her er det smart at male gerigterne før væggen.

    Andre læser lige nu ...