Glasfilt i hjørnet

Når du sætter glasfilt på væggene, er hjørnerne en særlig udfordring: Her folder filten, hvis du blot fører den rundt fra væg til væg. Men eksperten kan løse problemet - se her, hvordan han gør.

Filtbanerne stødes tæt sammen i hjørnet, så de ikke laver grimme folder.

Hvis du holder af vægge med superglat finish, er glasfilt det rette valg. Den spindelvævstynde, men ekstremt stærke, filt er rimeligt ukompliceret at klæbe op på store og lige vægflader. Problemet ligger i at undgå overlapninger og folder, som med sikkerhed afsløres, om ikke før, så efter at du har malet.

I indvendige hjørner vil filten med garanti folde, hvis du blot fører den rundt fra væg til væg. Derfor skal du i stedet støde banerne tæt sammen i hjørnet og skjule samlingen med en tynd stribe akrylfuge.

Den viste metode kan anvendes til alle typer tapet, der skal males efter opsætning.

Første bane

1

Kom primer på væggene. Overf aden skal være fuldkommen plan, glat og støvfri, inden du starter.

2

Kom lim på. Brug en pensel til påføring af limen inde i hjørnet. Der skal rigeligt med lim på. På fladerne kan det rulles på med malerrullen.

3

Skub filtbanen helt ind i hjørnet. Du skal ikke lave ombuk, men lægge banens kant tæt mod modsatte væg. Pres kanten plant ind i hjørnet med en plastspartel.

Anden bane

1

Kom lim på til næste bane på den tilstødende væg. Limen bør rulles på i takt med opsætning af banerne, maks. to banebredder ad gangen.

2

Hold filtbanen lodret helt tæt ind i hjørnet, og glat løseligt ud med hånden eller en tapetbørste, ned mod gulvet.

3

Hvis hjørnet er håbløst skævt, kan du holde banen i lod, lade kanten gå minimalt omkring hjørnet og skære den ombukkede strimmel væk.

4

Glat banen på plads med plastspartlen. Overskydende lim presses ind i hjørnet og fjernes med en hårdt opvredet fugtig klud.

Finish

1

Træk nu en tynd stribe akrylfuge inde i hjørnet, fra gulv til loft. Vævlimen skal først være helt tør. Det tager cirka et døgns tid.

2

Træk den overskydende akrylfugemasse væk med en finger iført en latexhandske. Nu kan du male.

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Tapetsere