Tapetsere

Find information om værktøj og materialer samt vejledning til de rette teknikker, når du skal i gang med at tapetsere.

  Tapetsering behøver ikke være svært

  Tapetsering er for mange forbundet med noget svært, omhyggeligt og præcist arbejde. Men faktisk er tapetsering ikke så svært. Det er bare vigtigt, at man har styr på de grundlæggende principper, inden man begynder at tapetsere. Og så er en ny type tapet med til at gøre tapetsering til en leg.

  Hvordan tapetserer man?

  Der findes flere måder at tapetsere på. Den mest almindelige tapetsering, og den form for tapetsering, de fleste kender til, er hvor man lægger baner på et langt bord, hvor man påfører tapetklister for så at sætte tapetet op på væggen.
  Men faktisk findes der en nyere og lettere metode at tapetsere. En metode der ikke inkluderer, at man skal påføre sit tapet tapetklister, inden man hænger det op.
  Den nye form for tapetsering indebærer, at man påfører tapetklister på væggen for derefter at hænge tapetet op.

  Moderne tapetsering

  Langt størstedelen af det tapet, der sælges til gør det selv-folk i dag, er af typen non-woven, også kaldet smart tapet blandt fagfolk. Tapetet har en bagside af filt, hvilket betyder, at man ikke behøver opsætte grundpapir for at få tapetet til at sidde solidt fast på væggen, når man tapetserer. Modsat traditionel tapetsering skal du med smart tapet ikke smøre klæberen på bagsiden af tapetet, men i stedet direkte på væggen med en korthåret malerrulle. Da du ikke skal bruge grundpapir, er det hurtigere at tapetsere med smart tapet, og det er lettere at manøvrere rundt på væggen og få mønsteret til at passe, fordi tapetet er stærkere og ikke så let går i stykker under tapetseringen.

  Fjerne tapet

  Moden skifter, og det er ikke sikkert, at du om otte år synes, at tapetet i soveværelset er særligt flot. Alle, der har prøvet at tapetsere og fjerne tapet, ved, hvor utaknemmelig en opgave det er at hive det af væggen eller gå i krig med en tapet damper. Tapetserer du med smart tapet, kan du tage det yderste lag af (det med mønsteret), og tilbage vil du have det hvide grundpapir, der kan males henover.
  Så det er ikke kun, når du skal tapetsere, at den nye tapettype er smart, det er i ligeså høj grad, når du skal fjerne tapetet, at den nye form for tapetsering er en god løsning.

  Lær at tapetsere

  Her på siderne kan du lære alle tricksene og principperne, der sikrer dig et flot resultat, når du er gået i gang med tapetsering. Vi viser dig, hvordan du tapetserer både indvendige og udvendige hjørner, hvordan du får tapetseret bag radiatoren og hvordan du får mønstret til at sidde snorlige når du tapetserer, så ingen kan se, at der er tale om flere forskellige tapetbaner. Du kan også læse om, hvilke værktøjer der er uundværlige, når du skal tapetsere.