Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Undgå disse 5 fejl, når du skal male

Print Gem artikel

Du kan spare mange penge ved at male selv i stedet for at få professionelle til det, men sørg for at gøre det ordentligt – her får du en guide med fem fejl, man skal undgå

1: Droppe at dække gulvet til. ”Jeg vasker bare pletterne af…”

Dum idé. Det er muligt, det er lidt mere besværligt og tager længere tid, når du skal dække dit gulv med plastik, karton eller malertæpper.

Hvis du undlader at dække gulvet til, og får pletter på det, kan du måske/måske ikke fjerne det - det afhænger selvfølgelig af gulvtypen. Selvom du kan vaske det af, tager det tid. Så giv dig tid til at dække gulvet til – det betaler sig.

2: Droppe malertapen. ”Det tager jo så lang tid…”

Det er et værre slid at sætte malertape på karme, lister og andre detaljer, hvor du skal male lige, men det er umagen værd. Det giver flotte, lige linjer, og derfor behøver du ikke være bange for at male skævt, hvilket ser dumt ud på det færdige resultat.

Afsæt den tid, det tager, men lad ikke malertapen sidde for længe, inden du fjerner den bagefter. Den kan nemlig godt tage malingen med sig.

3: Male andet lag for tidligt. ”Nu er den sikkert tør…”

Malerarbejde kræver tålmodighed. Det gælder både for afdækning og selve arbejdet med at male, men tålmodighed er i høj grad også en dyd, når du skal give malingen lov til at tørre, inden du giver andet lag.

Hvis malingen ikke er tilstrækkelig tør, kan du risikere, at den ryger af, når du maler igen, og det ødelægger begge lag. Tørretiden står ofte på spanden, og hvis du er i tvivl, kan du lade den tørre 24 timer. Hellere for meget end for lidt, selvom du glæder dig til at se resultatet efter to lag.

4: Dyppe penslen for dybt i malingen. ”Jeg vil jo ikke spare på det…”

Man vil gerne være sikker på, at man får brugt nok maling til væggen, men det er bedre at dyppe penslen oftere, og bruge mindre, end det er at læsse et for tungt lag på. Hvis der er for meget maling på penslen, vil det inderste af penslens hår størkne og tørre ind, og det får man ikke noget ud af. Dyp i stedet kun den yderste tredjedel, men gør det oftere. Det er desuden altid en god idé at hælde malingen op i en bakke, så det er lettere at styre.

5: Køre malingen fra penslen af på malerbøtten. "Det er jo nemmest..."

Hvis du maler med pensel og tager malingen direkte fra bøtten, er det en god idé at sætte et stykke malertape hen over bøtten, som du kan køre malingen af på.

Gør det ALDRIG direkte på bøttens kant, så klistrer låget let fast, og du risikerer, at der falder halvtør maling ned, som kan ende på den nymalede flade. I videoen her, viser vi dig, hvor let det er!

Log ind eller køb adgang for at se videoen

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
null: Undgå disse 5 fejl, når du skal male
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage