Bor rigtigt på badeværelset

Tanken om at bore hul i de helt nye fliser på badeværelset kan være skræmmende. Hvad nu, hvis en flise knækker – og hvad medvådrumssikringen? Læs med her, så risikerer du ikke alverdens ulykker på badet.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
100 kroner

Når du borer hul i flisen, gennemhuller du vådrums membranen indenunder. Se her, hvordan du gør skaden god igen.

Intro

I denne artikel vælger vi at bore hul og montere et blandingsbatteri, hvor vandrørene senere føres synligt uden på væggen af en vvs-montør. Der er altså i vores tilfælde ingen fare for at ramme skjulte vandrør. Men hvis du er det mindste i tvivl om, om der er skjulte rør bag fliserne, bør du undersøge væggen med en vægscanner. Fremgangsmåden for at bore i fliser kan naturligvis også anvendes, hvis det er en håndklædetørrer eller en krog til badekåben, du skal have op at hænge på flisevæggen.

Vejledning

01
Bor hul uden ridser 6 Trin

1

Enhver boreopgave indledes med, at du finder ud af, hvor hullet skal placeres. I vores tilfælde er det et blandingsbatteri til synlige rør, der skal monteres. Sæt en tydelig markering, når du har bestemt dig for placeringen.

2

Sæt to stykker malertape på det sted, hvor du skal bore. Markeringen fra før kan stadig ses igennem tapen - men sæt gerne et nyt kryds ovenpå. Tapen forebygger, at boret glider på flisen.

3

Invester i et flisebor. Dét er uden sammenligning opgavens vigtigste værktøj. Med et almindeligt murbor er risikoen for en flækket flise større. VIGTIGT! Boremaskinens slagfunktion skal være slået fra - ellers flækker flisen.

4

Bor langsomt. Hvis du borer for hurtigt, ødelægger du hærdningen i borets stål. Som regel kan du læse på emballagen til boret, hvor hurtigt det kan bore. Sørg for, at borehullet er helt rent - brug evt. et sugerør, og pust ind i hullet.

5

Frem med fugepistolen. Nu skal hullet fyldes med silikone. Brug en vådrumssilikone, der indeholder fungicider, altså svampedræbende middel. Derefter trykkes pluggen ind i hullet - og den skal også fyldes med silikone.

6

Voila, nu kan du montere det nye udstyr til badeværelset. Bemærk, at det nye udstyr ikke nødvendigvis skal sidde i vage - det er mere vigtigt, at blandingsbatteri o.l. monteres, så det følger de linjer, som fuger og fliser danner.

Sværhedsgrad: Opgaven kræver, at du er påpasselig, når du borer - men ellers er det let.

Tidsforbrug: 1 time.

Pris: Et godt flisebor og en tube vådrumssilikone koster cirka 100 kroner.

Video

TIPS: Bor hul i glatte fliser

TIPS: Bor vinkelret ind i væggen

TIPS: Brug monteringslim i badeværelset

VÆRKTØJ: Sådan bruger du skruemaskinen

I videoen her lærer du alt om det mest populære stykke gør det selv-værktøj. Ud over at skrue skruer i og bore huller i en lang række forskellige materialer, findes der masser af tilbehør, der gør dig i stand til at bore store huller, skrue møtrikker og franske skruer i, undersænke skruer, slibe, polere og meget mere.

    Andre læser lige nu ...