Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bor rigtigt på badeværelset

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Tanken om at bore hul i de helt nye fliser på badeværelset kan være skræmmende. Hvad nu, hvis en flise knækker – og hvad medvådrumssikringen? Læs med her, så risikerer du ikke alverdens ulykker på badet.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
100 kroner

Når du borer hul i flisen, gennemhuller du vådrums membranen indenunder. Se her, hvordan du gør skaden god igen.

Intro

I denne artikel vælger vi at bore hul og montere et blandingsbatteri, hvor vandrørene senere føres synligt uden på væggen af en vvs-montør. Der er altså i vores tilfælde ingen fare for at ramme skjulte vandrør. Men hvis du er det mindste i tvivl om, om der er skjulte rør bag fliserne, bør du undersøge væggen med en vægscanner. Fremgangsmåden for at bore i fliser kan naturligvis også anvendes, hvis det er en håndklædetørrer eller en krog til badekåben, du skal have op at hænge på flisevæggen.

Vejledning

Bor hul uden ridser

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Enhver boreopgave indledes med, at du finder ud af, hvor hullet skal placeres. I vores tilfælde er det et blandingsbatteri til synlige rør, der skal monteres. Sæt en tydelig markering, når du har bestemt dig for placeringen.

2

Sæt to stykker malertape på det sted, hvor du skal bore. Markeringen fra før kan stadig ses igennem tapen - men sæt gerne et nyt kryds ovenpå. Tapen forebygger, at boret glider på flisen.

3

Invester i et flisebor. Dét er uden sammenligning opgavens vigtigste værktøj. Med et almindeligt murbor er risikoen for en flækket flise større. VIGTIGT! Boremaskinens slagfunktion skal være slået fra - ellers flækker flisen.

4

Bor langsomt. Hvis du borer for hurtigt, ødelægger du hærdningen i borets stål. Som regel kan du læse på emballagen til boret, hvor hurtigt det kan bore. Sørg for, at borehullet er helt rent - brug evt. et sugerør, og pust ind i hullet.

5

Frem med fugepistolen. Nu skal hullet fyldes med silikone. Brug en vådrumssilikone, der indeholder fungicider, altså svampedræbende middel. Derefter trykkes pluggen ind i hullet - og den skal også fyldes med silikone.

6

Voila, nu kan du montere det nye udstyr til badeværelset. Bemærk, at det nye udstyr ikke nødvendigvis skal sidde i vage - det er mere vigtigt, at blandingsbatteri o.l. monteres, så det følger de linjer, som fuger og fliser danner.

Sværhedsgrad: Opgaven kræver, at du er påpasselig, når du borer - men ellers er det let.

Tidsforbrug: 1 time.

Pris: Et godt flisebor og en tube vådrumssilikone koster cirka 100 kroner.

Video

TIPS: Bor hul i glatte fliser

TIPS: Bor vinkelret ind i væggen

TIPS: Brug monteringslim i badeværelset

VÆRKTØJ: Sådan bruger du skruemaskinen

I videoen her lærer du alt om det mest populære stykke gør det selv-værktøj. Ud over at skrue skruer i og bore huller i en lang række forskellige materialer, findes der masser af tilbehør, der gør dig i stand til at bore store huller, skrue møtrikker og franske skruer i, undersænke skruer, slibe, polere og meget mere.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage