Puds hjørnet op

Her er der fjernet en dør, så mureren skal nu pudse kanten op.

For at kunne lave en pæn oppudsning monterer mureren et par helt lige brædder – et på hver side af væggen. I det ene bræt skal der dog hugges ud for lyskontakten, der sidder på væggen.

De to nederste brædder spændes fast ved hjælp af to skruetvinger, så de sidder ca. 15 mm fra kanten.Mureren kontrollerer, at brædderne er i lod og samtidig sidder lige ud for hinanden. Ledningen til kontakten gør, at mureren ikke kan sætte et bræt her.

Derfor bruger han en tynd masonitplade, som skubbes ind under ledningen. Pladen gøres fast til væggen med et par pudshager. Som altid skal der forvandes, inden oppudsningen kan begynde.

LÆS OGSÅ: Masonitplade – masser af muligheder

Mørtlen, vi bruger, er en færdigblandet mørtel. Mørtlen kastes på – begyndende nedefra, så mureren på den måde kan bygge reparationen op. Når han er nået ca. en tredjedel op, glattes stykket ud, så det kan bære det næste stykke.

Bemærk, at der glattes nedefra og op. Så kastes der igen på og glattes ud, og sådan fortsættes der op til loftet. Når reparationen er tørret ca. 30 minutter, tager mureren et pudsebræt og pudser forsigtigt, så den står med en plan og lukket overflade.

Pladen og de to brædder kan nu forsigtigt fjernes, mens mørtlen stadig er fugtig. Og med en fugtig kalkkost glattes overgangen mellem reparation og væg.Der skal gå et par dage, inden oppudsningen er klar til at blivet malet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Murer