Samling af afløb

Arbejdsforholdene er sjældent behagelige, men det er vigtigt alligevel at give sig god tid og arbejde forsigtigt, når man samler rør.

Der er ingen standardopskrift for, hvordan et afløb ser ud, for der er flere kombinationsmuligheder. Men der er naturligvis en række generelle anvisninger, du kan holde dig til.

TIPS: HUSK AT KØBE EKSTRA MATERIALER

Inden du køber nyt afløb, er det en god idé at tjekke, hvordan det gamle ser ud, og hvordan det er koblet sammen i toppen (til vasken) og i bunden (til husets afløb).

Begge steder kan du få brug for gevindtape (også kaldet paktape) eller pakgarn og paksalve. Og måske også en gummiring, hvis afløbet skal kobles sammen med en faldstamme.

Gevindtape, pakgarn, paksalve og gummiringe følger sjældent med, når du køber det nye afløb. Det skal købes separat.

LÆS OGSÅ: Inspektionskamera - derfor skal du have et inspektionskamera

METODE: SÅDAN ARBEJDER DU MED PAKGARN

Pakgarn og paksalve bruges til at gøre en samling helt tæt. Det kan du få brug for, når du skifter afløb.

Arbejdsmetoden er ret enkel: Du starter med at vikle et tyndt bundt pakgarn stramt om gevindet på det rør, du skal tætne. Start midt på gevindet, og arbejd dig ud mod enden af røret. Der må ikke stikke pakgarn ud over enden på røret.

Klip, eller riv pakgarnet over, og smør et tyndt, jævnt lag paksalve på pakgarnet hele vejen rundt. Så kan du samle de to stykker rør.