Undgå luft i rørene

Har vandet været tappet af varmeanlægget, kommer der nemt luft i rørene, når der fyldes vand på. Det kan dog nemt undgås, hvis man følger fagmandens råd.

Inden vandet blev tappet af, blev der slukket for cirkulationspumpen. Den skal forblive slukket. Lad vandet løbe gennem vandslangen, inden den monteres på anlægget. Med en fastnøgle åbnes der for ventilen, så vandet kan løbe ind i anlægget.

Slutter man bare slangen fra vandhane til anlæg, vil man pumpe luften fra slangen ind i anlægget. Og er der først kommet luft i anlægget, cirkulerer varmen dårligt. På dette anlæg skal der fyldes vand på til ca. 2 bar.

LÆS OGSÅ: Sådan virker en cirkulationspumpe

Herefter lukkes der først for kuglehanen og så på vandhanen, inden vandslangen kan fjernes. Nu skal man vente ca. 15 minutter. Stadig uden at tænde for cirkulationspumpen. Den smule luft, der er kommet ind i anlægget, skal have tid til at stige til vejrs.

Efter et kvarter kan udluftningen begynde. Det er nemmest, hvis man har en lille specialnøgle, der passer til udluftningsskruen. Luftskruen åbnes ved at dreje mod uret. Når der kommer vand ud af luftskruen, lukkes der. Det samme gentager sig på de andre radiatorer.

Afhængigt af luftmængden kan det være nødvendigt at fylde mere vand på anlægget. Først nu, hvor luften er ude, startes pumpen. Metoden kan i øvrigt også bruges, hvis der blot skal fyldes ekstra vand på anlægget, eller der er luft i en radiator.

LÆS OGSÅ: Rørisolering - den nemmeste besparelse

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien VVS