Byggevejledning
Let
Svær
Bålsted

Med sæder i flere niveauer er det nemt at finde en passende afstand til ilden alt efter røgen, og hvor varmt du vil have det.

Bålstedet er bygget af få forskellige materialer: trykimprægnerede terrasse-brædder, forskallingsbrædder og krydsfinerplader. Det forenkler projektet og gør det nemt at købe ind til.

Stolperne til bålstedet skærer vi selv ud af terrassebrædder, som blot bliver savet over på langs. Det er en billig løsning og hurtigt gjort, hvis du har en rundsav med føringsskinne.

Der skal fjernes en del jord for at bygge et så stort bålsted som her – 12 kubikmeter – men den del af projektet betaler vi os fra ved at leje en gravemaskine.

Hent byggevejledning og få en komplet guide til bålstedet

I byggevejledningen får du en fuld materialeliste og en tegning med mål over byggeriet. Det er nemlig vigtigt, at du er omhyggelig med opmålingsarbejdet til at starte med, så bålstedet bliver vinkelret.

Vi viser dig også, trin for trin, hvordan du:

  • graver ud
  • måler op
  • bygger skelettet
  • montérer sæderne

Redaktionen anbefaler: Sådan undgår du generende røg!

Brænde bør have en fugtighed på under 18 %, inden du smider det på bålet. Hvis træet er for vådt er det svært at tænde op i. Vådt træ udvikler også mere røg. Så du risikerer at hyggen omkring bålet bliver ødelagt af tung, kvælende røg, der svier i øjnene.

Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker om dit brænde er tørt nok, inden du smider det på bålet. Den mest sikre metode er at bruge en fugtmåler.

LIGE NU: Du får 2 nr af Gør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fugtmåler for kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner!

Ja, tak: Vis mig det gode tilbud NU!

Her kan du også se en video af 6i1 multidetektorens seks forskellige funktioner.