Byggevejledning
Let
Svær
Grillbord i beton

Det smarte ved vores grillbord er, at du kan bruge den samme form til både ben (gavle) og pladen. På den måde sparer du træ. Men det betyder også, at der er en del ventetid forbundet med projektet, mens først gavle og derefter bord tørrer

At støbe beton er et nemt, men tidskrævende arbejde. Mens betonen tørrer, må du væbne dig med tålmodighed, og det kan være en prøvelse, når du bare gerne vil se det færdige resultat. Men det er ventetiden værd, for beton er et flot og alsidigt materiale, som giver rigtig mange muligheder for kreativitet og finesser.

Bordbenene til vores grillbord laver vi i en klassisk støbeform, som er skruet sammen af støbefiner. Samme form bruges så igen til bordpladen, som kuglegrillen skal hvile i.

Læs også: Lækkert grillbord af genbrugstræ

Hullet til grillen er lidt mere finurligt at lave, men når en passende form og størrelse er fundet, er det egentlig blot at blande beton, hælde den i formen og så vente, til betonen er hærdet.

Før du går på jagt efter en støbeform til hullet, skal du måle dig frem til en diameter, som passer til din kuglegrill. Mål omkredsen på din grill en eller to centimeter under håndtagene. Resultatet dividerer du med pi (3,14). Så kender du diameteren på den form, du skal på jagt efter.

Hent byggevejledningen og få en udførlig trin for trin-guide til projektet. Vi viser dig blandt andet, hvordan du bygger støbeformen og støber bordplade og ben. God fornøjelse.