Byggevejledning
Let
Svær

Træ fra Afrikas tropiske regnskove er enormt flot. Samtidig er træet noget af det mest holdbare materiale, du overhovedet kan arbejde med. Men regnskoven forsvinder hastigt på grund af overfældning. Derfor kan det godt betale sig at gå på jagt efter genbrugstræ. Der er skaden allerede sket, træet er fældet og brugt, og så gælder det om at få mest muligt ud af det.

Vi har “klunset” os til det træ, som vi har brugt til at lave dette flotte og stærke grillbord. Det er af sorten azobé. I mange år har det været brugt i en nu nedlagt æbleplantage. Vi har givet det nyt liv – og fået et unikt møbel til haven.

Præcision er afgørende

Grillbordet er en simpel konstruktion, men det kræver ekstrem nøjagtighed at få det til at se godt ud. Alle dele skal nemlig passe helt nøje sammen.

Du får brug for godt værktøj, og det skal være stærkt, for azobétræ er hårdt som beton – det ødelagde både rundsavsklinger, propbor og fræsejern. Du får også brug for masser af tålmodighed, når du skal have de mange tremmer til at passe i rammerne.

Hent byggevejledningen og få en trin for trin-guide

I byggevedledningen får du en komplet materialeliste, og vi viser vi dig, trin for trin, hvordan du kommer i mål med det flotte grillbord. Du kan se, hvordan:

  • stolperne skæres til i de rette mål
  • du bygger en smart skabelon, som sikrer samme dybde i vangerne
  • sporene til tremmerne fræses
  • tapsamlingerne passes til
  • tremmerne limes fast og olieres