Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 metoder, der får fut i kullene

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er du træt af, at det tager lang tid at tænde op i kullene, når der skal steges bøffer på din kulgrill? Så får du her 3 bud på effektiv optænding: Den traditionelle, den hurtige og den LYN-hurtige.

Grillkul optænding

Grillkul kan være lidt længe om at blive varme. Hvis du har travlt, så har vi gode fif til hurtig optænding.

Nogle gange går det for langsomt. Og nogle gange kommer du bare for sent i gang: Bøfferne skal være klar om et kvarter, men det tager 20 minutter at få kullene til at gløde. Og måske går de oven i købet ud undervejs.

Bruger du en af de følgende metoder, næste gang du tænder op i kulgrillen, lover vi, at det nok skal lykkes. Og har du ekstra travlt, vælger du metode 2 eller 3, afhængigt af om det bare skal gå stærkt, eller om det skal gå rigtigt stærkt.

Forudsætningen for et sikkert resultat er i alle tilfælde, at du har en grillstarter: En metalbeholder, der fungerer som en skorsten og sikrer luft til optændingen.

Nr. 1: Den traditionelle måde at tænde din kulgrill på

Optændingsblokke, som kan bruges både i brændeovn, pejs og til grill er den sikre metode, hvis du kan vente med at grille til 20-30 minutter efter, at du har tændt op, alt afhængigt af mængden af kul.

Læg 2-3 blokke på risten eller på en flise og tænd dem. Placer grillstarteren med kul i ovenpå, så går resten af sig selv.

Grillkul optænding med tændblokke

Optænding med optændingsblokke virker hver gang.

Nr. 2: Den hurtige måde at tænde din kulgrill på

Hvis du ikke kan vente på, at de små optændingsblokke får gang i kullene, så find din ukrudtsbrænder frem. Blæs ild direkte på kullene, så har du fuldt blus på under et kvarter.

Hvis du samtidigt har travlt i køkkenet, kan du klemme brænderen fast under grillstarteren, så flammerne kommer nedefra. Det går ikke helt så stærkt, men så har du hænderne fri imens.

Grillkul optænding ukrudtsbrænder

Flammerne fra ukrudtsbrænderen sætter fut i kullene, hvis du travlt.

LÆS OGSÅ: Bruger du (også) din ukrudtsbrænder forkert?

Nr. 3: Den LYNhurtige måde at tænde din kulgrill på

Okay: Du har ikke tid til at vente på hverken optændingsblokke eller ukrudtsbrænder. du har VIRKELIG travlt, og der skal gang i den grill NU!

Så finder du din varmluftpistol frem. Tænd den på fuld styrke og sæt den helt ned til kullene. Så kan du tænde dem en efter en, og i løbet af få minutter har du rødglødende kul. Luften, som blæser ud af pistolen, sætter yderligere gang i sagerne. Og med lidt omhu kan du tænde en hel bunke kul på 10 minutter.

Grillkul optænding varmluftpistol

Varmluftpistolen kan tænde grillene på rekordtid. Så har du rigtigt travlt, er det vejen frem.

Så er der serveret.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage