Nogle gange går det for langsomt. Og nogle gange kommer du bare for sent i gang: Bøfferne skal være klar om et kvarter, men det tager 20 minutter at få kullene til at gløde. Og måske går de oven i købet ud undervejs.
Bruger du en af de følgende metoder, næste gang du tænder op i kulgrillen, lover vi, at det nok skal lykkes. Og har du ekstra travlt, vælger du metode 2 eller 3, afhængigt af om det bare skal gå stærkt, eller om det skal gå rigtigt stærkt.
Forudsætningen for et sikkert resultat er i alle tilfælde, at du har en grillstarter: En metalbeholder, der fungerer som en skorsten og sikrer luft til optændingen.
Nr. 1: Den traditionelle måde at tænde din kulgrill på
Optændingsblokke, som kan bruges både i brændeovn, pejs og til grill er den sikre metode, hvis du kan vente med at grille til 20-30 minutter efter, at du har tændt op, alt afhængigt af mængden af kul.
Læg 2-3 blokke på risten eller på en flise og tænd dem. Placer grillstarteren med kul i ovenpå, så går resten af sig selv.
Nr. 2: Den hurtige måde at tænde din kulgrill på
Hvis du ikke kan vente på, at de små optændingsblokke får gang i kullene, så find din ukrudtsbrænder frem. Blæs ild direkte på kullene, så har du fuldt blus på under et kvarter.
Hvis du samtidigt har travlt i køkkenet, kan du klemme brænderen fast under grillstarteren, så flammerne kommer nedefra. Det går ikke helt så stærkt, men så har du hænderne fri imens.
LÆS OGSÅ: Bruger du (også) din ukrudtsbrænder forkert?
Nr. 3: Den LYNhurtige måde at tænde din kulgrill på
Okay: Du har ikke tid til at vente på hverken optændingsblokke eller ukrudtsbrænder. du har VIRKELIG travlt, og der skal gang i den grill NU!
Så finder du din varmluftpistol frem. Tænd den på fuld styrke og sæt den helt ned til kullene. Så kan du tænde dem en efter en, og i løbet af få minutter har du rødglødende kul. Luften, som blæser ud af pistolen, sætter yderligere gang i sagerne. Og med lidt omhu kan du tænde en hel bunke kul på 10 minutter.
Så er der serveret.