Byggevejledning
Let
Svær
bordbænkesæt

Den friske duft af harpiks og våd savsmuld går fra næseborene og direkte i gør det selv-hjertet, mens vi bevæger os gennem savværkets bræddestabler.

Vi er på jagt efter det helt rette tømmer til vores bordbænkesæt, og vi vil bygge en luksusversion, der kan modstå vejrets påvirkning og holde til at blive brugt i mange år. Den robuste konstruktion og gode funktionalitet kombineret med rig mulighed for at kæle for detaljen gør møbelklassikeren til lidt af et drømmeprojekt.

Bordbænkesæt i eg

Efter at have snuset lidt rundt på savværket finder vi en tømmerstak, som umiddelbart ikke syner af meget. Den ligner mest en rodet bunke fugtigt træ. Man skal dog ikke lade sig narre. Når først tømmeret er blevet skåret op og høvlet til, kommer det hårde egetræ med sin varme glød virkelig til sin ret.

Vi beslutter at købe en del af stakken, og den samlede regning for træ samt to arbejdstimer for at få det skåret op lyder på 4.500 kr. Det kan umiddelbart lyde af meget, men sammenlignet med prisen på egetræ fra en trælast er det et ret godt køb.

Hent byggevejledningen

Hent byggevejledningen og få en trin for trin-guide til bordbænkesættet. Vi viser dig blandt andet, hvordan du bygger bordpladen, stellet og sæderne, så møbelsættet er plant og holdes på plads.