Byg en amerikansk havestol

På en varm sommerdag er denne amerikanske havestol det perfekte sted at opholde sig.

Amerikansk havestol

Vi bliver ikke det mindste overraskede, hvis denne amerikanske havestol går hen og bliver det helt store hit blandt havefolket.

Alle, der har fulgt projektet, er vildt begejstrede – ikke mindst på grund af prisen.

For under 500 kroner får du nemlig en liggestol med en helt utrolig komfort og i en kvalitet, som vi godt kan garantere ikke findes magen til – med mindre du ofrer flere tusinde kroner på en havestol. Og så alligevel ikke.

Forbilledet for denne amerikanske havestol

Udgangspunktet for havestolen her er den berømte amerikanske Adirondack-stol med buet sæde og ryg – og ikke mindst brede armlæn, som inviterer til en sommerdrink eller en kold øl og nærmest gør havebordet overflødigt.

Adirondack-stolen har fået navnet fra The Adirondack Mountains nord for New York. Den amerikanske stol blev oprindeligt bygget af Thomas Lee i år 1903, som med simple elementer byggede denne stol til en rigmand, som havde sommerhus i "The Adirondack Mountains". Det primære ønske var, at der skulle være plads til en "afternoon tea" på armlænet. Og sådan opstod Adirondack-stolen.

Den amerikanske havestol er perfekt til afslapningen på terrassen. Når man også bruger fodskamlen er det en vaskeægte flyderstol.

Både den amerikanske havestol og den tilhørende fodskammel fremstilles udelukkende af høvlede fyrretræslister, og vi vil vove den påstand, at du kan bygge sættet i løbet af en weekend.

Husk overfladebehandlingen!

Når du bygger en amerikansk havestol, er det vigtigt, at du husker overfladebehandlingen. Hvis din nye amerikanske havestol skal holde til det danske klima, skal den overfladebehandles - ellers risikerer du, at solens stråler samt regn og fugt nedbryder træet.

Vi anbefaler, at du giver både stol og skammel én gang grundingsolie og to gange oliebaseret træbeskyttelse. Så vil din amerikanske havestol holde i mange år frem.

Hent byggevejledningen: Amerikansk havestol - byg den på en weekend

Hent den detaljerede byggevejledning og få trin for trin vejledning, materialeliste og grundige tegninger. Når du henter byggevejledning, så lover vi, at du kan have en amerikansk havestol klar på en weekend. Og mon ikke det er noget, der vil bringe glæde i familien?

Havestol - byg selv

Også uden fodskamlen er den amerikanske havestol både smuk og indbydende.