Du kender måske problemet. Det store flotte havebord og de tilhørende stole og bænke får lov til at overvintre på terrassen – det er nemlig alt for bøvlet at få møblementet bakset i sikkerhed i kælderen eller garagen, hvor det også fylder alt for meget.

Resultatet er uundgåeligt: Når foråret og grillsæsonen igen banker på døren, bliver du budt velkommen af et havemøblement, som har fået en omgang klø af kong Vinter. Og dét, du husker som flotte og velplejede havemøbler, ligner nu noget, der hører hjemme på en østtysk motorvejsgrill. Men sådan behøver det jo slet ikke at være.

Det flotte havemøblement, som du får opskriften på her på disse sider, består af en bænk og et havebord, der begge er både overkommelige at bygge og samtidig så snedigt konstruerede, at du nemt kan skille det hele ad. Det gør havesættet meget lettere at flytte rundt på – og når møblerne er skilt ad, fylder de ikke mere, end de kan overvintre op ad væggen i carporten eller i et skur.

Med andre ord bliver det meget lettere at overkomme tjansen med at stille møblerne i ly for vejr og vind – og dermed forlænge møblernes levetid betragteligt.