Forlæng levetiden på dit hegn med stolpehatte

Når du monterer stolpehatte på dit hegn, beskytter du træet og forlænger levetiden. Og stolpehatte er forholdsvis billige og ganske nemme at montere.

En stolpehat beskytter endetræet

Udendørs træ bliver udsat for alt muligt slags vejr - sol, vind, regn, kulde og frost. Især endetræ er ekstra udsat, fordi træet her er ekstra sårbart, da det optager mere fugt i enderne. Derfor er det en rigtig god ide at beskytte stolper med en såkaldt stolpehat. Stolper er jo netop kendetegnet ved, at endetræet stikker lige op i luften, og har de en vandret endeflade, kan vand nemt samle sig på toppen, hvilket med tiden vil føre til fugtskader og råd. Men det kan du undgå med en stolpehat.

Stolpehatte i forskellige størrelser

Stolpehatte findes i flere forskellige størrelser, materialer og form. Størrelserne er tilpasset de forskellige typer af standardstørrelser, som stolper har. Stolpehatte kan fx både være runde eller firkantede, som stolper også kan være. Nogle stolpehatte er fladere, mens andre er lidt højere, men de fleste har en lille forhøjning på midten, så vandet kan løbe af.

Stolpehat i forskellige størrelser

Den runde stolpehat her er lavet af galvaniseret stål. Toppen på midten sikrer, at vandet nemt løber væk.

Stolpehatte i forskellige materialer

Stolpehatte i galvaniseret stål eller aluminium er de mest almindelige. Stolpehatte kan også fås malede i fx hvid eller sort, som er ofte benyttede farver på hegn og stakitter. I den mere eksklusive ende findes også stolpehatte i kobber eller messing. De er også lidt dyrere.

Stolpehat i forskellige materialer

Har du et sortmalet hegn, kan du få stolpehatte i tilsvarende farve, så den bliver usynlig, når du monterer den.

Montering af stolpehat

Det er ganske nemt at montere en stolpehat. Den sættes blot fast med søm eller skruer i de små huller, der er lavet i det korte lodrette stykke på stolpehatten.
Da stolpehattene samtidig er forholdsvis billige, er det både nemt og hurtigt at sikre, at stolperne - og dermed dit hegn eller stakit - får en længere levetid blot ved at montere stolpehatte på toppen.

Stolpehat med lys

Der findes også særlige stolpehatte med LED lys med solceller, så ledning ikke er nødvendig. Det kan være en smart løsning i en indkørsel.

Stolpehat med lys

Hvis du ønsker lys i dit hegn, er det også muligt at få stolpehat med lys.

Hæv stolpen væk fra den fugtige jord

Husk at du også kan beskytte dit hegn mod fugt fra neden. Det kan du gøre med stolpesko, som du kan læse mere om i den her artikel: Sådan bruger du stolpesko

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Hegn