Byggevejledning
Let
Svær
Nemt springvand, du selv kan bygge

Springvandets bassinet består af en brøndring, der er placeret oven på et kloakdæksel.

Springvandet må gerne være lidt kunstnerisk udformet – kun fantasien sætter grænser. Her er det lavet som en søjle, der permanent overrisles med vand. Den stærke blå farve, vi har valgt til vores have, er én, man lægger meget mærke til. Men den harmonerer med blomsterne i haven, og du kan selvfølgelig vælge en mere afdæmpet farve på springvandet, hvis det passer bedre til din smag.

Springvand lavet af krukker

Bassinet er lavet af en brøndring og et brønddæksel, og det smarte er, at søjlen består af fem plantekrukker, der er stablet oven på hinanden. Men dét er der jo ingen, der kan se, når vandet løber!

Krukkerne er sat uden på et kraftigt galvaniseret jernrør, der er fastgjort til en parasolfod. Det eneste, du skal gøre først, er at bore huller i bunden af krukkerne. De skal være så store, at krukkerne kan gå ned over jernrøret. Hullerne laves ved at bore en række små huller med et murbor i hullets omkreds. Derefter kan hullet slås ud – med lidt forsigtighed forstås, ellers får du brug for ekstra krukker!

LÆS OGSÅ: Støb et flot spejlbassin på en weekend!

Dekorer springvand med mosaik

Springvandets bassinet er malet med betonmaling i en farve, der passer til krukkerne, og beklædt med mosaikfliser. Desuden har vi limet løse mosaikstifter på krukkerne, hvilket giver et flot samspil mellem springvandets søjle og bassinet.

Download hele artiklen og få en udførlig byggevejledning.

Springvand af blå krukker

Det er vigtigt, at du bruger hårdtbrændte krukker til dit springvand – ellers er der stor sandsynlighed for, at søjlen springer i stærk frost. Men ellers kan alle typer krukker bruges, og de findes i stort udvalg i plantecentre og byggemarkeder.