Når du kommer hjem fra din kantareljagt og skal tilberede dine svampe, skal du starte med at rense kantarellerne lidt grundigere.
Du skal ikke skylle kantarellerne under vand, da de mister deres gode smag og optager vandet. Vaskede svampe er meget svære at stege, og du vil opleve, at de hurtigt vil svømme rundt i en masse vand på stegepanden, hvis du først har skyllet svampene.
Du skal i stedet bruge din børste igen og børste jord væk fra kantarellen. Hvis der stadig sidder meget jord på kantarellen, når du har været i gang med børsten, kan du godt forsøge at duppe eller tørre jorden væk med en fugtig klud eller et viskestykke.
Du behøver ikke tilberede dine kantareller helt vildt for at gøre det lækkert. Noget af det bedste er smørstegte kantareller på et stykke ristet brød, og det bliver vist ikke meget nemmere.
Der findes selvfølgelig masser af retter med kantareller, og en god sovs med kantareller er heller ikke til at tage fejl af.