Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bekæmp bladlus på roser

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En tør og varm periode er de optimale betingelser for lus i roserne. De er ikke særlig svære at få øje på. Det er dog muligt at bekæmpe dem med både vand og insektsæbe.

Lusene samler sig ofte i større kolonier omkring blomsterknopperne – eller først i skudspidserne. Det er nemlig her, hvor rosernes saftgennemstrømning er størst, og det er netop den søde saft, lusene lever af. Et sikkert tegn på lus er dog, hvis der pludselig kravler myrer på rosenstænglerne, som det ses her.

Myrerne er nemlig vilde med lusenes sukkerholdige afføring. Det, man også kalder honningdug. Det er svært at undgå lusene, men du kan hjælpe planten af med dem, når de er der.

Bladlus kan formere sig eksplosivt i en varm periode, og hvis der er for mange lus, vil rosen efterhånden få en forkrøblet vækst, hvor mange blomsterknopper ikke vil springe ud.

Mette behandler denne gang rosen med færdigblandet insektsæbe. Sæben virker godt mod lus. Man må ikke behandle rosen i solskin, så bliver den svedet af sæben.

Insektsæben virker mod alle levende insekter og smådyr dyr på planten, også de såkaldte nyttedyr, som fx mariehøns, der lever af lusene. Gentag om nødvendigt behandlingen efter nogle dage. En anden mulighed er at sprøjte lusene væk med almindeligt vand.

Brug blot vandslangen, og ret strålen mod lusene. Spul derefter, til lusene er væk. Fordelen ved denne metode er, at du samtidig med lusebekæmpelsen også får vandet din rose godt og grundigt igennem. Men du må forberede dig på, at denne behandling også skal gentages med mellemrum.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage