Nemt grillbord på hjul

Mangler du ekstra afsætningsplads ved siden af grillen, så se med her. Dette grillbord har en helt enkel konstruktion og er på hjul, så det er nemt at flytte rundt.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
6 timer
Pris
500 kroner

Kroge på siderne giver god plads til at hænge grillredskaberne op, og de er altid lige ved hånden.

Intro

Grillbordet her har nogle lækre detaljer og ekstraudstyr, der gør det til noget særligt. Bordpladen får blandt andet en efter-behandling, så den bliver mere modstandsdygtig. Der laves også en klinke, der kan sidde i rillerne på bordpladen, hvor varme ting kan stå. Bordet får også hjul, så det er let at flytte rundt på.

Vejledning

01
Sådan bygger du grillbordet 8 Trin

Når du skal skære tømmeret til, er det vigtigt, at du får vinkelrette snit, så det bliver let at samle delene. Inden du går i gang med at samle, er det en god idé at slibe træet, så det er glat og jævnt. Vil du male, er det også en fordel at gøre det, inden bordet samles.

Grillbordet består af tre rammer, der samles med skruer. Ovenpå skrues tømmer fast til hylder og bordplade. Rammerne samles med lange vinkeljern, et i hvert hjørne. Her vælger vi at male vinkeljernene grønne.

1

Skær træet til i længden. Sørg for at måle op med en vinkel, så du er sikker på at få et vinkelret snit. Det gør det lettere at samle delene, og du får et fl ottere resultat.

2

Træet slibes for at få en pæn, ensartet overfl ade. Det skal du gøre nu, inden delene samles. Her bruges slibepapir, korn 120, med maskine - det går hurtigst.

3

Rammerne samles. Start med endestykkerne til bordets underste ramme (B og D). Der skal være to i hver ende, så der er plads til at skrue hjulene fast.

4

Rammernes sidestykker (A) fastgøres med 5 x 70 mm skruer. Bor først for, så træet ikke fl ækker. De to andre rammer samles uden et ekstra stykke i enderne.

5

Skru brædderne (C og E) fast med 5 x 70 mm skruer. På de to nederste rammer placeres (E) yderst og den smalle (C) i mid ten, så de fl ugter med rammens kant.

6

Bor huller i vinkeljernene, når du har skåret dem til i længden. Hullerne bores med 5 x 70 mm bor og undersænkes ved at bore med et lidt større bor bagefter. Hvis de skal males, er det nu, du skal gøre det.

7

Skru vinkeljernene fast til hylderne med 5 x 70 mm skruer. Vinkeljernene er let rundede i hjørnet, så rammerne skal slibes lidt til først. Det er lettest at samle bordet, hvis du stiller hylderne på højkant og monterer ét vinkeljern ad gangen. Hold vinkeljernene på plads med et par tvinger, mens du skruer.

8

Montér bordpladen. Den fastgøres med 5 x 70 mm skruer til den øverste ramme. Skru evt. nede fra og op gennem pladen, så du undgår synlige skruer i bordpladen.

Materialer

45 x 95 mm reglar:

 • 6 sider (A) a 71 cm
 • 6 endestykker (B) a 50 cm
 • 2 stykker (C) a 80 cm
 • 2 endestykker (D) a 41 cm

45 x 195 mm spærtræ:

 • 4 stk. a 80 cm til hylder (E)
 • 3 stk. a 95 cm til bordplade (F)

Desuden:

 • Vinkeljern, 40 x 40 mm, 1,5 mm tykke, 4 stk. a 80 cm
 • Spraymaling til metal
 • Hjul, 4 stk., fx Rill fra Ikea
 • Skruer, 5 x 70 mm
 • Evt. klinke
 • Tokomponent lim
 • Bore-/skæreolie
 • Stang/kroge til grillgrej

Tidsforbrug

Cirka 6 timer.

Pris

Cirka 500 kr.

Sværhedsgrad

Grillbordet er helt enkelt og kan bygges af alle.

Tegning

3D-model

3D-model

Grillbord

Få ekstraplads i udekøkkenet med dette grillbord.

Åbn 3D-model

3D-model

Grundopbygningen

Konstruktionen består af 3 forskellige hylder, der er sammensat af en ramme med et dækken.

Åbn 3D-model

3D-model

Vinkeljern

Vinkeljern placeres i hvert hjørne af rammerne og holder konstruktionen sammen.

Åbn 3D-model

3D-model

Hjulene

Nederste ramme har et ekstra endestykke, så der er noget at skrue hjulene fast i.

Åbn 3D-model

3D-model

Ophængsmuligheder

En stang under bordpladen er praktisk til at hænge ting på.

Åbn 3D-model

Video

VÆRKTØJ: Sådan bruger du skruemaskinen

I videoen her lærer du alt om det mest populære stykke gør det selv-værktøj. Ud over at skrue skruer i og bore huller i en lang række forskellige materialer, findes der masser af tilbehør, der gør dig i stand til at bore store huller, skrue møtrikker og franske skruer i, undersænke skruer, slibe, polere og meget mere.

TIPS: Rigtig længde på søm og skruer

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Udekøkken