Det er nemmere at lave lækker mad i udekøkkenet, når grillristens afstand til kullene kan varieres.

Det er nemmere at lave lækker mad i udekøkkenet, når grillristens afstand til kullene kan varieres.

Drømmer du om et udekøkken, der kan være med til at forlænge udelivet i haven, har du her et rigtig godt bud på, hvordan du kan bygge et. Vores udekøkken består af et fundament med en bordplade, hvorpå der er en todelt halvmur i mursten. Den ene halvdel er grillplads, og på den anden halvdel er der afsætnings- og arbejdsplads.

Materialer bruges som “halvfabrikata”

Flere af materialerne, der benyttes, er egentlig beregnet til noget andet, men her er de en slags “halvfabrikata”. De aflange betonsten bruges normalt til belægning, fx trappetrin, men er her brugt til fundament. Med en længde på 90 cm kommer de til at passe godt i højden, når de stilles på højkant i en rende i jorden med beton. Og det går hurtigt at bygge fundamentet, da der kun skal bruges få sten, som blot klæbes sammen med fliseklæber.

Bordpladen oven på fundamentet består af aflange overliggere i gasbeton, der egentlig er beregnet til at blive muret ind i vægge over vinduer og døre. Men de egner sig også glimrende som bordplade, der er hurtigt lavet ved at fastgøre tre overliggere med mørtel ved siden af hinanden oven på fundamentet.

Når du bruger “halvfabrikata” til fundamentet, har du tid til at kræse lidt mere om halvmuren, som bygges op i mursten med plads til en grillrist i flere niveauer.

Hent gør det selv-vejledning

I denne gør det selv-vejledning kan du se, hvordan du bygger udekøkkenet. Du får en fuld materialeliste og en tegning over projektet. Det er ikke svært at lave udekøkkenet, men du skal være omhyggelig med at støbe fundamentet, så de lodrette betonsten står helt lige.

Vi viser, hvordan du:

  • bygger fundamentet
  • laver udekøkkenets bordplade

Du kan også se, hvordan du nemt pepper udekøkkenet op med en bestemt finish eller “ekstraudstyr”, der passer til dine ønsker.