Video
Let
Svær

PROBLEM

Husets træbeklædning er hårdt medtaget – men kun på den nederste del af brædderne.

LØSNING

Vi saver de dårlige ender af og monterer et facadeprofil og et såkaldt offerbræt.

VÆK MED DET RÅDNE:

1. Afgør, hvor meget af beklædningen

der må væk. Sav af nogle centimeter over de ødelagte steder. Er beklædningen dårlig meget højt oppe på nogle få brædder, kan det være en fordel blot at udskifte de pågældende brædder helt.

2. Skinnen til rundsaven er ideel

når du afkorter brædderne. Du kan også spænde en reglar fast på væggen og save efter den. Vær opmærksom på, at der ikke sidder søm eller skruer gemt i brædderne.

3. Bræk de løse bræddeender af

Sørg for at kontrollere, at remmen indenunder, som brædderne er monteret til forneden, ikke er ødelagt af fugt. Hvis den er det, må den også udskiftes. Nu er du klar til at montere et facadeprofi l.

PROFIL OG OFFERBRÆT

1. Nederst monteres et facadeprofil af metal

Allerede nu må du vide, hvor bredt dit offerbræt bliver, så facadeprofi let monteres i den rigtige afstand fra de afsavede ender. Det er pænest, hvis profilet mødes i en 45 graders samling i et hjørne.

2. To lag offerbrædder monteres vandret

Langsiderne på brædderne saves af med 15 graders hældning, så vandet kan løbe af. Brædderne monteres med rustfri skruer, der er mindst 55 mm lange. Husk grundingsolie og maling.

3. Det kan være nødvendigt at slå søm i den nederste del af beklædningen

Bøj en dykker, så den får fat i det inderste lag off erbrædder. Du kan også vælge at forbore og anvende en tynd skrue, så er brættet lettere at udskifte.