Video
Let
Svær

Det er vigtigt med et godt indeklima, og hertil hører ubetinget en ordentlig udluftning. De fleste har allerede aftræk fra bryggers og badeværelse, men rigtig mange af os har bare ført aftrækket op gennem loftrummet uden at skænke isolering en tanke. Og det er ikke smart.

Et uisoleret aftræksrør fører nemlig den varme rumluft op og ud i fri luft. Og løber røret gennem et koldt loftrum, så vil der danne sig kondens inde i røret. Kondensen kan resultere i, at det drypper ned fra ventilatoren. Eller også at installationerne går i stykker, fordi der kommer vand i de elektriske dele, med overgang og brand til følge.

Undgå kondens i udsugningen

I denne artikel viser vi dig, hvordan du etablerer et korrekt aftræk fra et toilet eller bryggers. Vi bruger en nem og billig type rør, en flexslange, som vi selv isolerer med såkaldte lamelmåtter med alubagside. Du kan godt købe flexslanger, som allerede er isoleret, og du kan købe faste aftræksrør både med og uden isolering. Men fælles for disse løsninger er, at de er dyrere og meget sværere at montere end den løsning, vi viser her. Så hvorfor ikke spare de penge og det besvær?