Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Så let reparerer du dit profilloft

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er det gamle profilloft blevet gemt væk bag gipsplader engang i tidernes morgen? Eller er brædderne bare blevet for triste at se på? Så gør noget ved det. Det tager 2-3 dage og koster lidt arbejde – vi viser, hvad du skal gøre.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
3 dage
Pris
500 kroner
Grimt og hullet profilloft

Intro

Hvad gør man, når man har en ødelagt gipsplade i stuen og opdager, at der inde under gipsen gemmer sig fine gammeldags perlestafbrædder? Man hiver da pladerne ned og bringer loftet tilbage til fordums pragt.

Da pladerne bliver hevet ned, efterlader de en masse små søm, sømhuller og afskallede lag maling, som alt sammen skal spartles ud med akrylspartelmasse, der kan arbejde en smule med træet. Herefter skal hele loftet slibes og vaskes.

Revnerne mellem brædderne får en elastisk fuge, der kan give sig, i takt med at brædderne udvider sig og trækker sig sammen. Så mangler vi bare at male.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Fjern alle lister hele vejen rundt. Uanset om det er gamle skyggelister eller som her de lister, der har dækket samlingen mellem gipsplader og vægge, så skal de ned, før du begynder at slibe.

2

Er der søm, skruer og kroge i loftet, skal de væk. De vil ødelægge dit slibepapir, men mere væsentligt er, at de altid vil kunne ses, uanset hvor meget maling du kommer ovenpå.

3

Alle huller spartles ud. Brug en akrylspartelmasse, der er lidt fleksibel, så den ikke slår fra, når træet arbejder ved svingende luftfugtighed. VIGTIGT! Husk at vælge en spartelmasse, som kan slibes og overmales!

4

Sprækker fuges med elastisk fugemasse. Et bræddeloft giver sig rigtig meget i samlingerne i løbet af året, derfor er akrylspartelmassen ikke nok. Brug en elastisk fugemasse. Den kan ikke slibes, så du skal glatte med en våd svamp med det samme.

5

Til sidst skal loftet males. Er det et ubehandlet loft, du er i gang med, skal det have en spærregrunder (knastlak) først, så en grundmaling og til sidst et par gange slutmaling i en rengøringsvenlig glansgrad (det vil sige halvblank).

Har loftet været malet før, kan du nøjes med mellemmaling og slutmaling.

Tidsforbrug

2-3 dage inkl. tørretider

Pris

Cirka 500 kroner afhængigt af loftets størrelse

Sværhedsgrad

Det er overhovedet ikke svært at reparere et profil-loft. Men det er besværligt pga. arbejdsstillingen.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Reparation: Så let reparerer du dit profilloft
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage