Byggevejledning
Let
Svær

Skal døren være lydisolerende, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Lige meget hvor lydisolerende din væg er, så hjælper det ikke meget, hvis døren ikke slutter tæt. Her viser vi dig de 3 vigtige detaljer, der sikrer dig en dør, som med sikkerhed holder langt hovedparten af støjen ude ... eller inde.

Tre trin til tætte døre

  1. Lydtæt dør og karm En massiv dør og en karm forsynet med en tætningsliste er første skridt på vejen mod en lydisolerende dør.
  2. Fuge rundt om karmen En elastisk fuge hele vejen rundt om karmen er en effektiv støjstopper og altafgørende, hvis du vil lydisolere din dør. Du skal blot vælge den rigtige fugemasse til formålet.
  3. Fuge ved dørtrinnet Lyden vandrer også langs med gulvet, så dørtrinet skal også have en elastisk, lyddæmpende fuge.

Lyden slipper let ind og ud

Lyd er ligesom vand: Er der den mindste sprække, slipper den igennem. Ja, faktisk kan lyden gå direkte igennem selv helt tætte overflader, og det skaber en udfordring.

Ikke meget sværere end en almindelig dør

For selv om du har en massiv væg eller har bygget en lydtæt skillevæg, hjælper det intet, hvis du sætter en ikke-lydisolerende dør i væggen.

Heldigvis er det at sætte en lydtæt dør i et dørhul ikke ret meget sværere end at sætte en helt almindelig dør i. De fleste af trinene er de samme, forudsætningen er blot, at selve døren og karmen er lydisolerende (eller støjreducerende, som nogle forhandlere vælger at kalde det). Resten handler om en fuge.

Fugen skal holde tæt

En elastisk gummifuge er nemlig det, der bremser lydens vej igennem sprækken mellem dørkarm og væg og imellem dørtrin og gulv. Har du det på plads, er du klar til at stoppe lyden.

I artiklen guider vores dygtige håndværker dig gennem en stribe enkle trin, der sikrer dig en lydisolerende dør.