Byggevejledning
Let
Svær

Støj fra beboerne ovenpå kan du fjerne rigtig meget af, uden at dine plageånder på nogen måde behøver at dæmpe sig.

Og det gælder, uanset om det er din egen familie, der tumler livligt rundt på førstesalen, eller om du bor i lejlighed og er træt af, at din overbos vaskemaskine spolerer dit middagsselskab ved at begynde at centrifugere midt i hovedretten.

Ved at bygge et nedsænket lydloft med mineraluld og to lag gipsplader hindrer du nemlig langt det meste af støjen fra dine plageånder. En meget oplagt sidegevinst er naturligvis, at du får et nyt og flot loft.

LÆS OGSÅ: Gipshejs til under 200 kroner

Gipsloft øger sikkerheden mod brand

En helt anden sidegevinst, der kan redde liv i den sidste ende, er, at det nye loft også bremser ild, så familien i tilfælde af en brand har længere tid til at nå i sikkerhed.

Det nedhængte lydloft angriber støjen på utallige måder. Midlerne spænder lige fra at lukke helt lufttæt til at arbejde med ren dødvægt. Men en vigtig forudsætning for at bremse lyden er netop dette, at det hænger delvis fri af det gamle loft. Derfor vil det koste lidt af højden i rummet, og du må først tjekke, om det gamle loft sidder så højt, at det nye kan overholde kravene.

Download hele artiklen og få en udførlig byggevejledning.