Vinduer og facade har hidtil været holdt i lyse farver. Med et par klik på app´en kan du se, om de ville tage sig godt ud i fx rød og gul.

Vinduer og facade har hidtil været holdt i lyse farver. Med et par klik på app´en kan du se, om de ville tage sig godt ud i fx rød og gul.

Før du køber facademaling eller loftmaling, er det smart at vide, hvilke farve det skal være, og hvor meget der skal bruges. Begge dele får du hjælp til med de nye farve-apps, som kan downloades til telefonen eller tabletten.

De fleste producenter af maling har efterhånden lanceret apps til smartphone og tablet, så det er muligt at skifte farver på alt fra vinduer og døre til tag, facade og hegn.

Det eneste du skal gøre er at tage et foto af det, du skal have malet, og så vælge en farve i app’en. Når du har peget på det område på fotoet, som skal males skifter app’en automatisk den oprindelige farve ud med den nye.

Maler lige godt ude som inde – i al slags vejr

Skal du male facade eller vinduer udvendigt, så er app’en en stor hjælp. Og overvejer I at give endevæggen i stuen i en stærk farve og male de brune listelofter kridhvide, så kan den slet ikke undværes. Med en af de mange farve-apps får I hjælp, før I beslutter jer. Det kan spare jer for mange diskussioner og ærgrelser. Og penge, ikke at forglemme.

MASSER AF FARVER

Der er bogstaveligt talt hundredevis af nuancer og farver at vælge i mellem på farve-appen. Her et lille udvalg til inspiration!    

PRØV DISSE FARVE-APPS

  • Sadolin Vizualizer
  • Nordsjö Visualizer
  • Jotun ColourMatch
  • Flüggers Farveguide, som vi omtaler i artiklen i Gør Det Selv nr. 13, 2016 er ikke længere tilgængelig. Men de andre apps, vi har nævnt her, kan det samme.