Flot ny facade: Sådan får du et flot resultat

Malingen skaller af, og pudsen er løs og er flere steder faldet af, så der er huller i overfladen.

Sådan får du en ny, flot facade

Uanset hvilken type facademaling du vælger, er det vigtigt, at underlaget er i orden, inden du maler. Alle løse dele skal fjernes, og huller og revner skal repareres, så du har en helt ren, jævn og tør flade.

Flot ny facade: Sådan får du et flot resultat

EFTER: Facaden ser spritny ud efter afrensning og ny maling

Vil du læse mere om facader? Her kan du læse meget mere om, hvordan du reparerer og vedligeholder husets facade.

Maling til pudsede facader

Der findes flere typer maling til pudsede og vandskurede facader. Fælles for dem er, at de er diffusionsåbne, så de tillader muren at “ånde”. Det er nemlig vigtigt, at fugten kan komme væk, så du undgår fugtskader i huset.

  • AKRYLPLASTMALING er en af de mest udbredte facademalinger. Den er holdbar, smudsafvisende og helt vandtæt. Den hæfter både på nye og tidligere malede flader samt på beton, puds og cementpuds.

  • OLIEEMULSIONSMALING er god til problematiske overflader, der fx smitter af, har rester af kalk, eller hvor tidligere maling er ukendt. Den giver et flot, mat look. Den kan ikke bruges på nypudsede facader i ren kalkmørtel.

  • CEMENTPULVERMALING kan kun bruges på fugtige mure og røres op med vand lige inden brug. Den er bedst til mineralske underlag som beton og pudsede/vandskurede mure. Overfladen er vandafvisende, noget modtagelig over for smuds, men kan vaskes.

  • SILIKATMALING kan kun bruges på ubehandlede, mineralske overflader, fx vandskuret/filtset mur, puds, beton og eternit. Den minder om kalk, dog uden at smitte af.

  • SILIKONEMALING minder om silikatmaling, men er mere vand- og smudsafvisende. Malingen kan bruges på de fleste underlag, også tidligere malede, bare de ikke smitter af.

Flot ny facade

Her bruger vi en silikonemaling, der er meget diffusionsåben og kan bruges på de fleste underlag.