Byggevejledning
Let
Svær
De fræsede fuger skal fyldes med mørtel, når der er lagt rustfri stålstænger ind i muren.

De fræsede fuger skal fyldes med mørtel, når der er lagt rustfri stålstænger ind i muren.

Inden du går i gang med at reparere en sætningsrevne, skal du finde ud af, hvorfor skaden er sket, og evt. få stoppet årsagen, så du ikke risikerer, at huset slår revner igen.

Der kan være mange årsager til, at der kommer sætningsrevner. Det kan fx være, at der er blevet lavet dræn omkring et hus, hvor drænet går dybere ned end husets fundamentet.

Får din nabo lavet dræn, kan det også påvirke jordforholdene omkring dit hus, fordi vandet bliver ledt væk på en anden måde, der kan få dit hus til at sætte sig.

Kraftige rystelser i jorden nær dit hus, fx ved nybyggeri eller vejarbejde, kan også risikere at slå revner i dit hus. Er du i tvivl om årsagen, så få fat i en fagmand.

Sætningsrevnen her var der, da huset blev købt. Køberne fandt først skaden, da huset skulle renoveres, og det gamle tapet blev revet ned. Til syne kom en lang sætningsrevne, men da tapetet udenpå var intakt, kunne køberne være sikre på, at årsagen til revnen var stoppet, og gå i gang med reparationen med det samme.

Hent vejledningen

I denne gør det selv-vejledning kan du se, hvordan du stopper sætningsrevner én gang for alle. Selve fræse- og fugearbejdet er ikke svært, men der er et par vigtige ting, du skal være opmærksom på.

Vi viser, hvordan du:

  • klargør og finder ud af hvor omfattende skaden er
  • fræser fugerne ud
  • sætter stålstænger i, og pudser væggen op.